Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scotiabank: To ομόλογο της ΕΚΤ ο άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα - Αβέβαιη η πληρωμή στις 20/7

Scotiabank: To ομόλογο της ΕΚΤ ο άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα - Αβέβαιη η πληρωμή στις 20/7
Αυτό που επετεύχθη στις Βρυξέλλες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια συμφωνία επί της αρχής
Συμφωνία επί της αρχής χαρακτηρίζει η Scotiabank το αποτέλεσμα των δραματικών διαβουλεύσεων για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ειδική έκθεσή του ο Eric Theoret, στρατηγικός αναλυτής της, αρμόδιος για ζητήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυτό που επετεύχθη στις Βρυξέλλες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια συμφωνία επί της αρχής.
Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να καταθέσει προς ψήφιση στη βουλή μια σειρά από κρίσιμα μέτρα μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις επίσημες διαπραγματεύσεις, με στόχο τη λήψη ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος - ύψους 82 - 85 δισ. ευρώ - τριετούς διάρκειας.
Παρά το γεγονός πως μετά την επίτευξη συμφωνίας ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει σημαντικά μειωθεί, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ακόμη κλειστές και ο ELA έχει παγώσει στα ίδια επίπεδα από τα τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη Scotiabank, o μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η ανάγκη πληρωμής του ομολόγου των 3,5 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Ιουλίου.
"Το ομόλογο της ΕΚΤ που πρέπει να πληρωθεί στις 20 Ιουλίου αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για την Ελλάδα, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, δεδομένου ότι η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Χωρίς αυτή την έγκριση από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, δεν θα μπορέσουν να εκταμιευθούν κεφάλαια για την πληρωμή του ομολόγου της 20ης Ιουλίου", τονίζει η Scotiabank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης