Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sachs (Columbia): Η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την μιζέρια στην Ελλάδα

Sachs (Columbia): Η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την μιζέρια στην Ελλάδα
Οι δανειστές δεν είχαν σκοπό τους να θέσουν μια πραγματική λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Με τον τίτλο «η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την μιζέρια που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα», ο οικονομολόγος καθηγητής του πανεπιστημίου Columbia Jefrrey Sachs σε άρθρο του στη γερμανική Süddeutsche zeitung επιρρίπτει τις ευθύνες στη Γερμανία για την σημερινή κατάσταση της χώρας.
Υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία έδειξε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά τονίζει ότι οι δανειστές δεν είχαν σκοπό τους να θέσουν μια πραγματική λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Ό Sachs σχολιάζει με έμφαση ότι η στάση της ΕΕ και της Γερμανία προς την Ελλάδα εδώ και πολλούς μήνες είναι καθαρά τιμωρητική λέγοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει ενώ η Γερμανία πρέπει επειγόντως να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα «για χάρη όλης της Ευρώπης».
«Σε όλες τις κρίσεις υπάρχει μια ανισόρροπη σχέση ανάμεσα σε πιστωτή και οφειλέτη. Η επιτυχής διαχείριση μιας κρίσης εξαρτάται, άρα, από τη σοφία του δανειστή», υπογραμμίζει ο γνωστός οικονομολόγος που τα τελευταία 30 χρόνια αναλύει τις οικονομίες χωρών που βρίσκονται σε κρίση.
Ενδιαφέρον, αποτελεί το σημείο που υποστηρίζει ότι «οι δανειστές δεν είχαν καμία στιγμή ως σκοπό τους να βάλουν μια πραγματική λύση στο τραπέζι.
Όπως αναφέρει «έχω περιγράψει το ιστορικό της ελληνικής κρίσης ουκ ολίγες φορές» λέγοντας ότι για ακόμη μια φορά η πολιτική που ακολουθείται από τους εταίρους για το ελληνικό ζήτημα είναι ασύνετη και αντιεπαγγελματική.
«H ελληνική κρίση είναι μια τραγωδία για την χώρα και ένας μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία», τονίζει για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνοντας τους φόβους που έχει κατ επανάληψη εκφράσει σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο Sacks είχε τονίσει ότι «οι Έλληνες θα έπρεπε να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα και να μη φοβηθούν τις απειλές ενώ καλεί τους Γερμανούς να δεχτούν μια ελάφρυνση του υπέρογκου χρέους με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης