Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FAS: Η Γερμανία έσωσε την Ευρώπη και το ευρώ στην υπόθεση της Ελληνικής κρίσης

FAS: Η Γερμανία έσωσε την Ευρώπη και το ευρώ στην υπόθεση της Ελληνικής κρίσης
Η προσπάθεια για να επέλθει σταθερότητα στην Ελλάδα συνεχίζεται
Για «ιστορική επιτυχία της γερμανικής κυβέρνησης να σώσει την Ευρώπη αλλά και το ευρώ με τις διαμεσολαβητικές της κινήσεις στο θέμα της ελληνικής κρίσης » κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας υπογραμμίζει ότι «η Γερμανία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για έναν συμβιβασμό στον οποίο κατάφεραν να συμφωνήσουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης την περασμένη Δευτέρα. Το διακύβευμα δεν ήταν μόνον το ευρώ, αλλά η Ε.Ε.».
Όπως υπογραμμίζει πάντως, «η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει επιτυχία, δεν συνεπάγεται βέβαια το ευτυχές τέλος της πολιτικής. Η προσπάθεια για να επέλθει σταθερότητα στην Ελλάδα συνεχίζεται».
Και υπογραμμίζει, απόλυτα ταυτισμένη με τη γερμανική πολιτική, ότι «πάνω απ όλα οι ίδιοι οι Έλληνες αποφασίζουν για την έκβασή της. Εντέλει διαφαίνεται όμως ότι μετά το δημοψήφισμα οι εποικοδομητικές δυνάμεις αποφάσισαν να καταβάλουν κοινή προσπάθεια προκειμένου να δημιουργήσουν τις θεσμικές εκείνες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακτήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της και την έξοδό της στις αγορές. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης