Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Χαμηλό πενταετίας για τον χρυσό – Αναμένονται περαιτέρω απώλειες

tags :
Reuters: Χαμηλό πενταετίας για τον χρυσό – Αναμένονται περαιτέρω απώλειες
D. Briesemann (Commerzbank):  Μία τέλεια καταιγίδα για τον χρυσό
Ο χρυσός έπεσε σε χαμηλά πενταετίας την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτραβιούνται από το πολύτιμο μέταλλο.
Η πτώση ήταν 0,5% στα 1095,69 δολάρια η ουγγιά, ενώ τη Δευτέρα είχε διολισθήσει στη χαμηλότερη τιμή από τον Μάρτιο του 2009, στα 1088, 05 δολάρια η ουγγιά. «Περιμένουμε περαιτέρω απώλειες στον χρυσό» λέει ο αναλυτής της Commerzbank, Daniel Briesemann.
«Οι τιμές του χρυσού πέφτουν λόγω πτώσεων στις αγορές κεφαλαίων και αυτά είναι κακά σημάδια.
Οι επενδυτές ξεφορτώνονται τα μερίδιά τους και οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να πωλούν είναι μία τέλεια καταιγίδα για τον χρυσό».
Οι ρευστοποιήσεις της Δευτέρας ήρθαν πίσω από έναν τεράστιο όγκων συναλλαγών στη Σαγκάη, όταν οι επενδυτές πέταξαν πάνω από 500 εκ. δολάρια στη Νέα Υόρκη σε τέσσερα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές. Από μία τεχνική άποψη ο χρυσός παραμένει κάτω από πίεση.
Μόνο ένα κλείσιμο πάνω από τα 1133 δολάρια θα σταθεροποιήσει το μέταλλο.
Η πλατίνα έπεσε επίσης κατά 0,9% στα 968,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ και το παλλάδιο είχε πτώση 1,1 στα 618,90 δολάρια η ουγγιά – αμφότερα διαπραγματεύονται κοντά στα ιστορικά χαμηλά των τελευταίων ετών - ενώ το ασήμι υποχώρησε κατά 0,3% στα 14,77 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης