Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ύφεση, νέος γύρος διαπραγμάτευσης και εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ οι προκλήσεις για τον Τσίπρα

Reuters: Ύφεση, νέος γύρος διαπραγμάτευσης και εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ οι προκλήσεις για τον Τσίπρα
Αυτό που κρατά ξάγρυπνο τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι η ανάγκη να κρατηθεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, που κινδυνεύει ολοκληρωτικά με διάσπαση
Aντιμέτωπη με βαθιά ύφεση βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ξεκινά ένας ακόμη καθοριστικός γύρος διαπραγματεύσεων για το νέο, τριετές δάνειο που θα λάβει η χώρα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM.
Όπως επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο τη σημερινή έκθεση που δημοσιοποίησε το IOBE, η Ελλάδα κινδυνεύει ανοιχτά να βυθιστεί εκ νέου στην ύφεση.
Η νέα μελέτη του ΙΟΒΕ δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες μόλις ώρες μετά την ψήφιση, από την ελληνική βουλή, της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η Ελλάδα κινδυνεύει να καταγράψει ύφεση έως -2% με -2,5% το 2015, μετά από ανάπτυξη +0,7% το 2014.
Η νέα έκθεση του ΙΟΒΕ αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που ξεκινά ένας ακόμη καθοριστικός γύρος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Αυτό που επίσης κρατά ξάγρυπνο τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι η ανάγκη να κρατηθεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, που κινδυνεύει ολοκληρωτικά με διάσπαση.
Παρά το γεγονός πως η δημοφιλία του Αλ. Τσίπρα βρίσκεται ακόμη στο ζενίθ, εάν η Ελλάδα βυθιστεί εκ νέου στην ύφεση, αυτό θα συνιστά μια ακόμη μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση, καθώς θα δυσκολευθεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, τα οποία προβλέπουν αυξήσεις φόρων, περικοπές δαπανών και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης