Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η ελληνική κρίση δεν επηρεάζει τη Finansbank - Αντέχουν στις πιέσεις λόγω Fed oι τουρκικές τράπεζες

tags :
Fitch: Η ελληνική κρίση δεν επηρεάζει τη Finansbank - Αντέχουν στις πιέσεις λόγω Fed oι τουρκικές τράπεζες
Η αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve, ενδέχεται να προκαλέσει δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας
Oι τουρκικές τράπεζες θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, εκτιμά σε ανάλυσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όσον αφορά τη Finansbank, η έκθεσή της στην Εθνική Τράπεζα και στην Ελλάδα γενικότερα είναι αμελητέα, σημειώνει η Fitch, καθώς η χρηματοδότησή της από τη μητρική είναι περιορισμένη, διασκεδάζοντας τους φόβους για αρνητική επίδραση από την κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα.
Η αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Federal Reserve, ενδέχεται να προκαλέσει δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας, εξαιτίας της κομβικής εξάρτησής από το δολάριο.
Ωστόσο, ο Fitch εκτιμά πως η Τουρκία θα ξεπεράσει τελικά τις όποιες δυσκολίες και θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.
Αναφορικά με τη νομισματική στάθμιση της τουρκικής λίρας, ο Fitch επισημαίνει ότι ο δανειοδοτικός τομέας του τουρκικού τραπεζικού συστήματος εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό ρίσκο.
Οι τουρκικές επιχειρήσεις είναι οι πιο εκτεθειμένες μεταξύ των επιχειρήσεων στις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, από ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και ενδεχόμενη περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου.
Η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με την επιβράδυνση στην οικονομική ανάπτυξη, την υποτίμηση της λίρας και τα υψηλά επιτόκια, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα πιστωτικά προφίλ των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης