Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η ελληνική κρίση δεν επηρέασε τις καταθέσεις στις τράπεζες της Ευρωζώνης

tags :
Goldman Sachs: Η ελληνική κρίση δεν επηρέασε τις καταθέσεις στις τράπεζες της Ευρωζώνης
Η αναταραχή στις ελληνικές τράπεζες δεν επηρέασε τις καταθέσεις στις τράπεζες της Ευρωζώνης
Η ελληνική κρίση δεν επηρέασε τις καταθέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες, σημειώνει η Goldman Sachs, με φόντο τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΚΤ.
Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΚΤ για τις καταθέσεις στις τράπεζες της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, αποδεικνύεται ότι οι κλειστές τράπεζες στην Ελλάδα και η επιβολή των capital controls σε συνδυασμό με την επιδείνωση του πολιτικού κλίματος, δεν επηρέασαν τη ροή των καταθέσεων.
Αντιθέτως σε Ισπανία και Πορτογαλία κατεγράφη σημαντική άνοδος στις καταθέσεις λιανικής, κατά 1,2% και 1,4% αντίστοιχα.  
Αμετάβλητες παρέμειναν οι καταθέσεις σε Ιρλανδία και Ιταλία, ενώ επιβεβαιώθηκε η μεγάλη εκροή από τις ελληνικές τράπεζες. 

Embedded image permalink

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης δεν λειτουργούν ως όχημα μετάδοσης της κρίσης, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΚΤ για τις καταθέσεις, τα οποία επικαλείται η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Οι εξελίξεις του α΄εξαμήνου του 2015 δεν επηρέασαν τους καταθέτες της Ευρωζώνης γεγονός που δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.
Και αυτό γιατί οι τράπεζες πέρασαν από τα stress tests με επιτυχία, ανακεφαλαιοποιήθηκαν, αποκομίζουν οφέλη από τις πολιτικές της ΕΚΤ και πλέον η σημασία των ελληνικών τραπεζών δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να επηρεαστούν από τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης