Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sky News: Η ανάπτυξη +0,8% για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αποδίδεται στην αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών

tags :
Sky News: Η ανάπτυξη +0,8% για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αποδίδεται στην αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών
Τα συγκεκριμένα νούμερα σχετίζονται με μία άλλη οικονομία, πριν τα capital controls.
Με την αύξηση – έκπληξη του ΑΕΠ κατά 0,8% για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, τη στιγμή που οι προβλέψεις έκαναν λόγο συρρίκνωση -0,5%, ασχολείται το Sky News.
Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει επίσης ότι η ύφεση -0,2% για το πρώτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε σε 0%.
Αν και πιο λεπτομερείς αναλύσεις για την αύξηση του ΑΕΠ δεν έχουν δοθεί ακόμα, το Sky News εκτιμά ότι οφείλεται στην αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών.
Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα θα υποδεχτούν με χαρά αυτά τα καλά νέα, οι σκεπτικιστές θα επιμείνουν ότι τα συγκεκριμένα νούμερα είναι πριν τα capital controls, που ισχύουν από τις 28 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, ο Jonathan Loynes από το Capital Economics υποστήριξε ότι «αυτά τα νούμερα σχετίζονται με μία εντελώς διαφορετική οικονομία από αυτή που στραγγαλίστηκε με τα capital controls».
«Τα συγκεκριμένα νούμερα καταγράφηκαν πριν τα capital controls, ενώ στη συνέχεια σύμφωνα με την Κομισιόν η οικονομική δραστηριότητα κατάρρευσε δραματικά».
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών όταν άνοιξε ξανά μετά από πέντε εβδομάδες στις αρχές του μήνα με πτώση -23% και τις τράπεζες να πλήττονται πολύ σκληρά.
Ο δείκτης για τις 30 μεγαλύτερες εταιρίες, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν 0,34% ψηλότερα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αύξησης του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης