Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Σε χαμηλό εξαετίας το πετρέλαιο – Και οι traders ψάχνουν εναγωνίως τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον

Business Insider: Σε χαμηλό εξαετίας το πετρέλαιο – Και οι traders ψάχνουν εναγωνίως τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον
Τα 12 μέλη του ΟΠΕΚ αναφέρουν ότι η παραγωγή πετρελαίου χτύπησε υψηλό τριετίας τον Ιούλιο – Αλλά η ζήτηση παραμένει περιορισμένη
Με την τιμή του αργού πετρελαίου που την Πέμπτη διολίσθησε κάτω από τα 42 δολάρια το βαρέλι ασχολείται το Business Insider.
Kαι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αγορές συμβιβάζονται με την πραγματικότητα ότι υπάρχει πάρα πολύ πετρέλαιο, αλλά όχι ανάλογη ζήτηση για να το απορροφήσει.
Σε ένα σημείωμα προς πελάτες η Societe Generale έγραψε ότι «το αδύναμο εμπόρευμα την Πέμπτη ήταν ξανά το πετρέλαιο».
Καταλήγοντας, το σημείωμα αναφέρει ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο στις χρηματαγορές πως όταν υπάρχει υπερπροσφορά και η ζήτηση είναι περιορισμένη, απαιτείται να διατηρηθούν κι άλλο διάστημα χαμηλά οι τιμές του πετρελαίου».
Νωρίς την Παρασκευή οι τιμές του αργού ήταν στα επίπεδα της Πέμπτης και διαπραγματεύονταν στα 42,45 δολάρια το βαρέλι.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η αγορά πετρελαίου είχε δύο κομμάτια κακών ειδήσεων:
Τα 12 μέλη του ΟΠΕΚ προεξάρχουσας της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι η παραγωγή πετρελαίου χτύπησε ένα υψηλό τριετίας τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που η Διεθνής Υπηρεσία ενέργεια δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία η αγορά θα παραμείνει και το 2016 υπερτροφοδοτούμενη.
Με μία υποχώρηση κάτω από τα 42 δολάρια, το αργό θα έχει διολισθήσει πάνω από 30% μετά την ανάκαμψη 50% που είχε την άνοιξη.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχαμε δημοσιεύσει μία δήλωση του Jeff Gundlach που είχε πει στα τέλη του 2014 ότι αν η τιμή του πετρελαίου πέσει κάτω από τα 40 δολάρια, τότε κάτι θα είναι «πάρα πολύ λάθος» στον κόσμο.
Η δήλωση του Gundlach, που είχε μιλήσει περισσότερο γεωπολιτικά, παρά όσον αφορά τις τιμές, ανακυκλώθηκε από traders αυτή τη βδομάδα που οι αγορές ψάχνουν για ό,τι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως οδηγό για το τι θα συμβεί στη συνέχεια που οι τιμές του πετρελαίου θα πλησιάσουν στο ναδίρ.
Η Goldman Sachs είχε αποκαλέσει τη δομή της πετρελαϊκής αγοράς άνευ προηγουμένου και η τελευταία δραστηριότητα στις τιμές δίνει στην αγορά έναν μικρό λόγο να πιστεύει ότι αυτός ο χαρακτηρισμός θα αποδειχτεί λανθασμένος.

fut_chart (29)FinViz


Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης