Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Share Center: Aπρόβλεπτες οι εκλογές στην Ελλάδα μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Share Center: Aπρόβλεπτες οι εκλογές στην Ελλάδα μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ
Η δημοτικότητα του Αλ. Τσίπρα θεωρείται δεδομένη, ωστόσο η «Λαϊκή Ενότητα» αλλάζει τις ισορροπίες
Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και απαλλάσσει τον Αλέξη Τσίπρα από τους αντάρτες, έρχεται να… μπερδέψει ακόμη περισσότερο το προεκλογικό σκηνικό.
Ειδικότερα, όπως εκτιμά το Share Center, «η δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος, που αποτελείται από τους αντάρτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά άκρως απρόβλεπτο το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα».
Παράλληλα, προσθέτει πως, η δημοτικότητα του Αλ. Τσίπρα μπορεί να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η νέα Βουλή ή και η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις κάλπες, να είναι πιο αριστερή και να εναντιωθεί στις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα του Μνημονίου.
Η δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» αλλάζει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
Η Share Center προτρέπει τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη αποδυνάμωση του ευρώ και μια έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, έως ότου το αποτέλεσμα και οι συνέπειες αυτού στην ελληνική οικονομία γίνουν γνωστά.
O Τσίπρας κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει αυτό που θέλει, εκτιμά παράλληλα ο Jan Randolph, επικεφαλής της IHS Global Insight.
Και τι είναι αυτό που επιθυμεί;
«Η επιστροφή του νέου ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, χωρίς τους παλαιούς σκληροπυρηνικούς Συριζαίους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της βρετανική επενδυτικής εταιρείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν αναμένεται να επηρεαστούν από την προβληματική έως καταστροφική σχέση των αρχών με τους δανειστές, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημών.
Αντίθετα, αναμένεται να τον εμπιστευτούν εκ νέου, καθώς τον θεωρούν ως την καλύτερη δυνατήλύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης