Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gentiloni (Ιταλία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση ταπεινώνεται μέσα από το μεταναστευτικό πρόβλημα - Κινδυνεύει το Σέγκεν

tags :
Gentiloni (Ιταλία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση ταπεινώνεται μέσα από το μεταναστευτικό πρόβλημα - Κινδυνεύει το Σέγκεν
Πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και κυρίως πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου
Την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη διαφορετικά η Συνθήκη Σέγκεν κινδυνεύει, εξέφρασε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο ιταλός υπουργός εξωτερικών Paolo Gentiloni.
Όπως τονίζει ο ιταλός πολιτικός, αναφερόμενος στο τεράστιο ζήτημα των μεταναστών που εξελίσσεται στη Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, «πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και κυρίως πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου.
Οι μετανάστες δεν φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στην Ουγγαρία, αλλά στην Ευρώπη.
Και οι κανόνες υποδοχής πρέπει να εξευρωπαϊσθούν» τόνισε.
Ο Ιταλός υπουργός, αναγνωρίζει ωστόσο ότι «η Κομισιόν προσπάθησε να δώσει ώθηση σε μια κοινή ατζέντα μετά την έκτακτη σύνοδο που ζητήθηκε από την Ιταλία» λέγοντας ότι «τώρα στην ατζέντα πρέπει να δοθεί περαιτέρω ώθηση και στήριξη».
Παράλληλα, τονίζει ότι σε πολλά κράτη υπερισχύει η ιδέα ότι οι χώρες που βρίσκονται εκτεθειμένες στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνες τους.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε να ταπεινωθεί, με ατέλειωτες ώρες διαπραγμάτευσης για τη μετεγκατάσταση λίγων χιλιάδων μεταναστών, από μεμονωμένες χώρες» συμπληρώνει, καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης