Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σήμα κινδύνου από τη Deutsche Bank - Πολύ σοβαρό το sell off στις αγορές, απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

Σήμα κινδύνου από τη Deutsche Bank - Πολύ σοβαρό το sell off στις αγορές, απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη
Παρά το μαζικό sell off, οι μετοχές εξακολουθούν να παραμένουν ελκυστικές, καθώς υποχωρούν οι αποτιμήσεις
Πολύ σοβαρό χαρακτηρίζει το παγκόσμιο sell off που έχει κατακλύσει τις διεθνείς αγορές η Deutsche Bank, παρακολουθώντας, με κομμένη την ανάσα, τη βίαιη πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων.
Η ελεύθερη πτώση στην οποία έχουν επιδοθεί οι διεθνείς αγορές είναι πολύ σοβαρή, προειδοποιούν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας.
Όπως επίσης διαμηνύουν, το παγκόσμιο sell off που έχει πλήξει τα διεθνή χρηματιστήρια θα αποδυναμώσει τις προοπτικές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
"Θα γίνουμε μάρτυρες προσαρμογών στο παγκόσμιο οικονομικό outlook", σχολιάζει ο Henning Gebhardt, στρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου (wealth management unit) της Deutsche Bank.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, η ανάπτυξη θα αποδυναμωθεί κυρίως στις αναδυόμενες αγορές.
Η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στα εταιρικά κέρδη.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι από τις διεθνείς αγορές χάθηκαν 5 τρισ. δολάρια από την ημέρα (στις 11 Αυγούστου) που απρόσμενα αποφάσισε η Κίνα να προχωρήσει στην υποτίμηση του νομίσματός της.
Όμως κατά τον Henning Gebhardt, παρά το μαζικό sell off, οι μετοχές εξακολουθούν να παραμένουν ελκυστικές, καθώς υποχωρούν οι αποτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης