Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υπερβολικό το sell off στην Κίνα – Φθηνές οι κινεζικές μετοχές, ήρθε η ώρα για αγορές

Goldman Sachs: Υπερβολικό το sell off στην Κίνα – Φθηνές οι κινεζικές μετοχές, ήρθε η ώρα για αγορές
Τα άσχημα οικονομικά στοιχεία έχουν ήδη αποτιμηθεί, εκτιμά η Goldman Sachs
Μπορεί η χρηματιστηριακή αγορά στην Κίνα να καταρρέει, ωστόσο οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το sell off είναι υπερβολικό και ότι οι μετοχές είναι φθηνές.
Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι κινεζικές μετοχές θα μπορούσαν να αυξηθούν 36% από τα τρέχοντα επίπεδα μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς η κινεζική κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της χώρας.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι επενδυτές διαπραγματεύονται με βάση της μακροοικονομικές τάσεις, όπως οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και τη βιομηχανική παραγωγή.
Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες μετοχές φαίνονται φθηνότερες διότι η σχέση τιμή προς έσοδα εταιρείας είναι χαμηλή (γράφημα).

grafima.jpg

Παράλληλα, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι πολλά από τα άσχημα οικονομικά στοιχεία έχουν ήδη αποτιμηθεί και ότι η γενική επενδυτική απαισιοδοξία για τις κινεζικές μετοχές δεν ταιριάζει στην πραγματικότητα.
«Αναγνωρίζουμε πλήρως τις κυκλικές και καλά τεκμηριωμένες διαρθρωτικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Κίνα, ωστόσο αυτές οι ανησυχίες φαίνεται να έχουν αποτιμηθεί πολύ καλά», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης