Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Έρχεται διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - "Πουλήστε στο ράλι!"

tags :
UBS: Έρχεται διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  -
Bearish για την πορεία των διεθνών αγορών στο προσεχές μέλλον εμφανίζεται η UBS, στην τελευταία τεχνική της ανάλυση με τίτλο "Bounce Just Corrective… Sell the Rallies!" (Τυχόν ανοδική αντίδραση θα είναι απλά διορθωτική... Πουλήστε στο ράλι!).
ΗΠΑ
Σχολιάζοντας την πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου ο οίκος επιχειρεί να μεταφέρει το εξής μήνυμα: Οι επενδυτές πρέπει να είναι bearish τόσο για τις μετοχές, όσο και τα εμπορεύματα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκέσει από έξι έως και 10 μήνες...
Σύμφωνα με τη UBS, όσο ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones δεν είναι σε θέση να ανέλθει - και να διασπάσει - το τελευταίο υψηλό των 12.751 μονάδων, τόσο πιο απαισιόδοξη είναι η τάση για την αμερικανική αγορά, που αναμένεται να παραμείνει ευάλωτη - και με πτωτική διάθεση - απέναντι σε οποιοδήποτε "σοκ".
"Οποιοδήποτε ανοδικό ράλι στη Wall θα είναι διορθωτικό και περιορισμένο, τόσο από πλευράς τιμών όσο και διάρκειας", τονίζει η UBS και προσθέτει "τυχόν ανοδική αντίδραση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία για πωλήσεις και όχι κίνητρο για αποκόμιση κερδών".
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η bearish τάση στη Wall Street αναμένεται να διατηρηθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2012.

ΕΥΡΩΠΗ

Στρέφοντας το βλέμμα της στην ευρωπαϊκή αγορά η UBS δεν βλέπει κάτι διαφορετικό... Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως "φτωχές", καθώς οι προοπτικές σε κλάδους όπως ο χρηματοοικονομικός, ο βιομηχανικός, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και ο τομέας των χημικών κάθε άλλο παρά θετικές διαφαίνονται.
Υπό το πρίσμα αυτό είναι απλά θέμα χρόνου να εμφανιστούν διευρυμένες πιέσεις που θα ωθήσουν ακόμη πιο χαμηλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Η UBS επαναλαμβάνει κι εδώ ό,τι ανέφερε και για την αμερικανική αγορά: Κάθε ανοδική αντίδραση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα παρέχει ευκαιρίες για μαζικές πωλήσεις.

FTSE 100

Σύμφωνα με τη UBS, όσο ο βρετανικός δείκτης κινείται κάτω από τα επίπεδα των 6.100 μονάδων η τάση για το ερχόμενο - πολύμηνο - διάστημα παραμένει neutral.
Eάν ο FTSE 100 κατορθώσει να ξεπεράσει τα επίπεδα των 5.905 μονάδων τότε ανοίγει ο δρόμος για να προσεγγίσει εκ νέου τα επίπεδα των 6.100 μονάδων.
Ωστόσο η πιθανότητα ο δείκτης να κινηθεί ανοδικά είναι περιορισμένη.
Κρίσιμο τεχνικό σημείο για τις επόμενες εβδομάδες είναι οι 5.752 μονάδες. Εάν αυτό διασπαστεί τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο ο FTSE 100 να υποχωρήσει στο χαμηλό των 5.600 μονάδων του περασμένου Μαρτίου.

DAX 30
Κρίσιμο τεχνικό σημείο για τον γερμανικό δείκτη κρίνονται οι 7.000 μονάδες.
Κύρια ανησυχία της UBS είναι η συνεχιζόμενη αδυναμία που παρατηρείται στους βασικούς "υποστηρικτές" του DAX, ήτοι των αυτοκινητοβιομηχανιών και των κλάδων βιομηχανίας και χημικών. Σύμφωνα με τον οίκο οι πιέσεις που δέχονται οι κλάδοι αυτοί αναμένεται να περιορίσουν τις πιθανότητες ο γερμανικός δείκτης να ανέλθει εκ νέου και σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από τα επίπεδα των 7.000 μονάδων.
Το γεγονός ότι ο DAX έχει "χάσει" τα επίπεδα των 7.000 μονάδων είναι κατά τη UBS η αρχή ενός μεγαλύτερου κύματος διόρθωσης.
"Προχωρήστε σε πωλήσεις σε τυχόν ανοδική αντίδραση του δείκτη", προτρέπει ο οίκος, που βλέπει το επόμενο κρίσιμο τεχνικό σημείο στις 6.500 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης