Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Merkel, Hollande και Putin ζητούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου

Reuters: Merkel, Hollande και Putin ζητούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου
Οι τρείς ηγέτες συζήτησαν «την εφαρμογή των μέτρων που εγκρίθηκαν στο Μίνσκ» τον περασμένο Φεβρουάριο
Έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία από την 1η Σεπτεμβρίου έκαναν σήμερα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία η Merkel, Hollande και Putin.
Σύμφωνα με το Reuters, οι καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας στην τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν στην ανάγκη μιας Συνόδου Κορυφής μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία
Οι τρείς ηγέτες συζήτησαν «την εφαρμογή των μέτρων που εγκρίθηκαν στο Μίνσκ» τον περασμένο Φεβρουάριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.
Ακόμη δήλωσαν ότι τα βαρέα όπλα, διαμετρήματος άνω των 100 χιλιοστών, θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή το συντομότερο δυνατόν και χαρακτήρισαν τις τοπικές εκλογές στην Ουκρανία, στις 25 Οκτωβρίου, «ένα σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ».
Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις ζώνες των συγκρούσεων πριν από τα τέλη του 2015, σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «την ανησυχία τους για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στις πόλεις του Ντονμπάς από τον ουκρανικό στρατό και τη συγκέντρωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμή»..
Επέμεινε επίσης για την ανάγκη να υπάρξει «απευθείας διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ» αλλά και για την άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης