Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μειώνει τις προβλέψεις για την οικονομία της Κίνας – Στο 6,4% η αύξηση του ΑΕΠ το 2016

Goldman Sachs: Μειώνει τις προβλέψεις για την οικονομία της Κίνας – Στο 6,4% η αύξηση του ΑΕΠ το 2016
Για το 2017 και το 2018 περιέκοψε τις εκτιμήσεις της στο 6,1% και 5,8% αντίστοιχα
Σε δραστική μείωση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας για τα επόμενα τρία έτη προχώρησε η Goldman Sachs, εν μέσω διευρυνόμενης απαισιοδοξίας σχετικά με την κατάσταση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.
Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα έτη 2016, 2017 και 2018 στο 6,4%, 6,1% και 5,8% αντίστοιχα, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για ανάπτυξη 6,7%, 6,5% και 6,2%.
Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτύχει ανάπτυξη 7% για το 2015.
Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις της Goldman Sachs σχετικά με την ανάπτυξη βασίζονται σε τρεις παράγοντες: εργασία, κεφάλαιο και παραγωγικότητα.
«Στην περίπτωση της Κίνας, κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία εκτιμάται ότι θα αποδυναμωθεί: η απασχόληση εξαιτίας του δημογραφικού, η μείωση του κεφαλαίου λόγω της συμβολής του στην οικονομία και η συνολική παραγωγική ανάπτυξη καθώς η οικονομία μειώνει το χάσμα με τις πλουσιότερες οικονομίες», αναφέρει.
Όσον αφορά το 2015, η Goldman Sachs αναμένει ανάπτυξη 6,8%, που αποτελεί σημαντική μείωση έναντι του 2014, όταν η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,4%.
Οι εκτιμήσεις μας, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, υποδηλώνουν ότι απαιτούνται μερικοί μήνες μέχρι ο συνολικός αντίκτυπος τον «σοκ αβεβαιότητας» πλήξουν την οικονομία, κάτι που υποδηλώνει καθοδικούς κινδύνους για τον Αύγουστο και κατά πάσα πιθανότητα για τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης