Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Περισσότερους από 2,300 δουλεμπόρους έχει συλλάβει η γερμανική αστυνομία

Bild: Περισσότερους από 2,300 δουλεμπόρους έχει συλλάβει η γερμανική αστυνομία
Οι περισσότεροι δουλέμποροι προέρχονται από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Συρία, η Βουλγαρία και η Σερβία
Την ώρα που οι πρόσφυγες συρρέουν κατά χιλιάδες στη Γερμανία, οι αστυνομικές αρχές της χώρας επιδίδονται το τελευταίο διάστημα σε ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους δουλεμπόρους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται πηγές από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των δουλεμπόρων που έχουν συλληφθεί στην Γερμανία για παράνομη διακίνηση προσφύγων αυξήθηκε κατά 40% το 2015.
Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, παραπάνω από 2.330 δουλέμποροι προσφύγων έχουν συλληφθεί στη χώρα, αριθμός που παρουσιάζει σημαντική αύξηση κατά 40% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες δουλεμπόρους προέρχονται από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Συρία, η Βουλγαρία και η Σερβία.
Εκτός από τους χιλιάδες σύριους πρόσφυγες που τον τελευταίο μήνα συρρέουν στη Γερμανία με τις ευλογίες της κυβέρνησης Merkel, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που έχουν ως τελικό τους προορισμό τη χώρα προέρχονται από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
Όμως θεωρούνται από την γερμανική κυβέρνηση ανεπιθύμητοι η οποία έχει ξεκαθαρίσει δια στόματος του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Steinmeier ότι δεν θα υπάρξουν ανοικτά σύνορα για οικονομικούς μετανάστες από αυτές τις χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης