Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Σε εμφύλιο το εργατικό κόμμα της Βρετανίας μετά την εκλογή Corbyn - Αποχωρήσεις και κατηγορίες για νοθεία

Deutsche Welle: Σε εμφύλιο το εργατικό κόμμα της Βρετανίας μετά την εκλογή Corbyn - Αποχωρήσεις και κατηγορίες για νοθεία
Σύσσωμο το σκιώδες υπουργικό συμβούλιο υπέβαλλε την παραίτηση του αρνούμενο να συνεργαστεί με τον νέο ηγέτη
Στη δίνη ενός αμείλικτου εμφυλίου πολέμου, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία, μετά τη νίκη του ριζοσπάστη J. Corbyn στην ηγεσία του κόμματος.
Σύσσωμο το σκιώδες υπουργικό συμβούλιο υπέβαλλε την παραίτηση του δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται επ΄ουδενι να συνεργαστεί με τον νέο ηγέτη.
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Tony Blair Peter Mandelson, σε άρθρο του στους Κυριακάτικους Times, κάλεσε τα μέλη του κόμματος να ανατρέψουν τον νεοεκλεγέντα Corbyn πριν τις επόμενες εκλογές, την ώρα που αξιωματούχοι του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του David Cameron καταγγέλλουν ότι η εκλογή Corbyn θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Κορυφαία στελέχη των Εργατικών, αποδίδουν την εκλογή του Corbyn σε σχέδιο νοθείας που επεξεργάστηκαν τα Εργατικά Συνδικάτα, μιας και όποιος έδινε 3 λίρες είχε δικαίωμα ψήφου.
Με την εκλογή του στην ηγεσία το Εργατικό Κόμμα μπαίνει στο πολιτικό περιθώριο για τα επόμενα 30 χρόνια, προειδοποιούν ηγετικά στελέχη και πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Blair και Brοwn ενώ ένας οι μεγάλοι χορηγοί του απειλούν να αποσύρουν την οικονομική τους στήριξη.
Ο 66χρονος Corbyn, εκπρόσωπος της παλιάς γενιάς των Εργατικών, όταν στο κόμμα συνυπήρχαν μαρξιστικές και τροτσκιστικές φράξιες, ενδέχεται να είναι ο μοιραίος άνθρωπος που θα οδηγήσει ένα κόμμα 100 ετών σε μια ακόμα διάσπαση, μετά εκείνη της δεκαετίας του 80.
Αν και ήταν εντελώς άγνωστος μέχρι πρόσφατα, πέρα από τα τοπικά όρια πολιτικού, καθώς βρισκόταν πάντα στην εσωτερική αντιπολίτευση, δηλαδή στα υπολείμματα της αριστεράς που είχαν απομείνει στο κόμμα, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος που είχε εδραιώσει τη θέση ανάμεσα στα ισχυρά εργατικά κόμματα μετά την κυβέρνηση Blair.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης