Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBC: Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα της με την Αυστρία - Καταργεί προσωρινά τη συνθήκη του Σέγκεν

BBC: Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα της με την Αυστρία - Καταργεί προσωρινά τη συνθήκη του Σέγκεν
O γερμανός υπουργός εσωτερικών Thomas de Maiziere είχε δηλώσει την περασμένη βδομάδα ότι η Συνθήκη Σέγκεν πρέπει να καταργηθεί
(upd2) Η γερμανική κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορά της με την Αυστρία και ανακοίνωσε την προσωρινή κατάργηση της Σενθήκης Σεγκεν, αναφέρει με έκτακτο δελτίο του το βρετανικό δίκτυο BBC.
Την ίδια ώρα το Βερολίνο, επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους της σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κύματα μεταναστών και προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφός της.
Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild και της αυστριακής Kronen Zeitung οι οποίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι ξεκινούν στα σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Βαυαρίας αν και δεν διευκρινίζεται εάν η εφαρμογή τους είναι μόνιμη ή παροδική.
Η αυστριακή εφημερίδα υπογραμμίζει πάντως ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από γερμανούς αστυνομικούς ώστε να διαχωρίζουν όσους έχουν τη δυνατότητα απόκτησης ασύλου και αυτούς που δεν έχουν καμία ελπίδα.
Κι όλα αυτά καθώς μόνο χθες Σάββατο 12/9 περισσότεροι από 13 χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στο Μόναχο και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας να δηλώνει ότι «η δυνατότητα της Γερμανίας να δεχθεί πρόσφυγες έχει φτάσει στα όρια της».
Το γερμανικό Der Spiegel αναφέρει ότι ο γερμανός υπουργός εσωτερικών Thomas de Maiziere αναμένεται να κάνει μέσα στην ημέρα δηλώσεις στα γερμανικά μέσα σχετικά με το μεταναστευτικό και το πρόβλημα που έχει αρχίσει να δημιουργείται στη Γερμανία.
Όπως αναφέρει το Spiegel, τον περασμένο μήνα ο De Maiziere είχε δηλώσει ότι η Συνθήκη Σέγκεν, που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση πολιτών εντός της ΕΕ θα πρέπει να καταργηθεί.
(Πρώτη Ενημέρωση Κυριακή 13 Αυγούστου 17:43)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης