Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

De Maiziere (Γερμανός ΥΠΕΣ): Oι πρόσφυγες δεν θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν πού θα εγκατασταθούν

De Maiziere (Γερμανός ΥΠΕΣ): Oι πρόσφυγες δεν θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν πού θα εγκατασταθούν
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε επιδόματα στους πρόσφυγες που έχουν κατανεμηθεί σε μία χώρα της ΕΕ
Μετά τις θερμές υποδοχές προς τους πρόσφυγες, πριν από λίγες μόλις ημέρες η γερμανική κυβέρνηση ‘άρχισε να σκληραίνει τη στάση της απέναντί τους.
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maiziere δήλωσε πως «οι πρόσφυγες που συρρέουν στην Ευρώπη δεν θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν πού θα εγκατασταθούν».
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel, ο γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως οι πρόσφυγες στους οποίους δίνεται προστασία στην Ευρώπη θα πρέπει να αποδεχθούν πως θα κατανέμονται σε όλες τις χώρες της Ένωσης.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επιλέξουν ελεύθερα πού θέλουν να μείνουν – αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν μπορεί επίσης να είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε επιδόματα που προβλέπει η γερμανική νομοθεσία στους πρόσφυγες που έχουν κατανεμηθεί σε μία χώρα της ΕΕ και στη συνέχεια έρχονται έτσι κι αλλιώς στη Γερμανία» τόνισε.
Να σημειωθεί, οτι πριν απο λίγο η Γερμανία επανέφερε τους συνοριακούς ελέγχους της μεταξύ Βαυαρίας και Αυστρίας ώστε να ανακόψει το κύμα προσφύγων ενω ο εν λόγο γερμανός υπουργός είχε δηλώσει οτι "πρέπει να καταργηθεί η Συνθήκη του Σέγκεν.
Αποκάλυψε μάλιστα, οτι η Γερμανία, από το περασμένο Σαββατοκύριακο παραβλέπει προσωρινά τους ευρωπαϊκούς κανόνες σύμφωνα με τους οποίους οι μετανάστες που ζητούν άσυλο θα πρέπει να καταγράφονται στην πρώτη χώρα της ΕΕ που φθάνουν και τόνισε πως θα πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στις "κανονικές διαδικασίες".
Είπε, ακόμη πως η Γερμανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για να διαχειριστεί έναν "πολύ μεγάλο αριθμό" προσφύγων μακροπρόθεσμα ενώ αρκετοί απο τους μετανάστες προσποιούνται τους Σύρους πρόσφυγες με την ελπίδα να πάρουν άσυλο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης