Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gabriel (Γερμανία): ΗΠΑ και Αραβικές χώρες πρέπει να συμβάλλουν οικονομικά στο προσφυγικό ζήτημα

Gabriel (Γερμανία): ΗΠΑ και Αραβικές χώρες πρέπει να συμβάλλουν οικονομικά στο προσφυγικό ζήτημα
Γερμανία και η Ευρώπη πρέπει να συγκεντρώσουν 1,5 δισ. ευρώ για την παροχή βοήθειας στους καταυλισμούς σε Λίβανο και Ιορδανία
Η Γερμανία φτάνει στα όριά της σχετικά με τη δυνατότητα της να δεχθεί άλλους πρόσφυγες υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Der Tagesspiegel, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Sigmar Gabriel.
«Είναι αλήθεια: Η έλλειψη δράσης από την πλευρά της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση ωθεί ακόμη και τη Γερμανία στο όριο των ικανοτήτων της. Δεν είναι τόσο πολύ ο αριθμός των προσφύγων όσο η ταχύτητα με την οποία φθάνουν που το κάνει τόσο δύσκολο για τα κρατίδια και τους δήμους να το αντιμετωπίσουν».
Ο Gabriel δήλωσε πως η Γερμανία και η Ευρώπη θα πρέπει μαζί να συγκεντρώσουν έως 1,5 δισ. ευρώ ως άμεση βοήθεια για την παροχή τροφής, στέγης και πάνω απ΄ όλα τη λειτουργία σχολείων στους μεγαλύτερους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία και στον Λίβανο.
Απηύθυνε έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις χώρες του Κόλπου να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες των καταυλισμών με το ίδιο ποσό.
«Είναι απαράδεκτο εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ να διατίθενται για τη διάσωση τραπεζών μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά η διεθνής κοινότητα να μην μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και ένα τμήμα του ποσού αυτού για να σώσει ανθρώπους», είπε στην εφημερίδα ο Gabriel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης