Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Προειδοποιεί για σοκ στις αναδυόμενες αγορές από ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων της Fed

tags :
Fitch: Προειδοποιεί για σοκ στις αναδυόμενες αγορές από ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων της Fed
Παρά το γεγονός ότι η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είναι αναμενόμενη, η αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραμένει
Ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve των ΗΠΑ μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό σοκ για τις αναδυόμενες αγορές, προειδοποιεί η Fitch Ratings.
Παρά το γεγονός ότι η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είναι αναμενόμενη, η αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραμένει.
Μέρος του σκεπτικού της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής από τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες ήταν να μειώσουν το ρίσκο, σημειώνει η Fitch.
H προσέγγιση αυτή σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, εντείνει την πίεση στις αναδυόμενες αγορές.
Οι επενδυτές θα είναι πιο εκτεθειμένοι σε ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed, έναντι του 2008, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης.
Παρά το γεγονός ότι η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί μια αναμενόμενη εξέλιξη, παραμένει ένα σημαντικό κενό ανάμεσα στις ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της κεντρικής τράπεζα και στο τι αποτιμά η αγορά, σύμφωνα με τη Fitch, η οποία προειδοποιεί για σοκ στις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης