Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τον Δεκέμβριο η αύξηση των επιτοκίων της Fed λόγω των κινεζικών ανησυχιών

tags :
Goldman Sachs: Τον Δεκέμβριο η αύξηση των επιτοκίων της Fed λόγω των κινεζικών ανησυχιών
H επενδυτική τράπεζα διατυπώνει επιφυλάξεις, καθώς δηλώνει προβληματισμένη από τις συνθήκες που επικρατούν στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τον Δεκέμβριο του 2015 «βλέπει» την πολυ-αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας την Τετάρτη, η Goldman Sachs επιμένει ότι η ιστορική απόφαση θα ληφθεί τον Δεκέμβριο.
Σημειώνεται ότι η Fed διατηρεί στο 0% - 0,25% τα επιτόκια από το 2009.
Πάντως, η επενδυτική τράπεζα διατυπώνει επιφυλάξεις, καθώς δηλώνει προβληματισμένη από τις συνθήκες που επικρατούν στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Η Fed θα πρέπει να χαλαρώσει περαιτέρω τις διεθνείς πιέσεις, οι οποίες αναδύονται λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής ανάπτυξης» τονίζει η Goldman Sachs.
Εξαιτίας των άνωθεν ανησυχιών, ο S&P 500 έχει απολέσει περίπου του 7% της αξίας του, από τις 11 Αυγούστου, ημέρα όπου η Κίνα προέβη στην υποτίμηση του γουάν.
«Θα ακούσουμε προσεκτικά την επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η οποία προσανατολίζεται στο να αναβάλει προς ώρας την αύξηση των επιτοκίων» συμπλήρωσε η επενδυτική τράπεζα.
Άλλωστε, ο δείκτης μεταβλητότητας (VIX) εκτινάχθηκε στο 53,29 κατά τη διάρκεια του Αυγούστου – ποσοστό πολύ υψηλότερο από το μέσον όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης