Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Japonica Partners: Αναζητά υπουργό Οικονομικών διεθνούς κύρους για να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης

Japonica Partners: Αναζητά υπουργό Οικονομικών διεθνούς κύρους για να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει το ειλικρινές ενδιαφέρον της στο να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης που με τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών διεθνούς κύρους
Υπουργό Οικονομικών, διεθνούς κύρους, με εξειδίκευση και ικανότητες, με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση αναζητά η Japonica Partners.
Μάλιστα έχει ξεκινήσει εκστρατεία σε διεθνή και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, προκρίνοντας την αναγκαιότητα τοποθέτησης ενός υπουργού Οικονομικών, όπως επισημαίνει, «5 αστέρων» για την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Japonica Partners έχει επενδύσει, κατά καιρούς, στα ελληνικά ομόλογα, ενώ έχει διατυπώσει την αιρετική, κατά πολλούς, άποψη πως το πραγματικό ελληνικό χρέος δεν ξεπερνά το... 18% του ΑΕΠ.
«Είναι επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να διορίσει έναν διεθνώς αναγνωρισμένο υπουργό Οικονομικών "5 αστέρων" με εξειδίκευση και ικανότητες να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία.
Ο διορισμός ενός υπουργού Οικονομικών "5 αστέρων" που θα χαίρει διεθνούς σεβασμού αποτελεί την πιο σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα», επισημαίνει ο οίκος, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «σοκαριστικό» το γεγονός πως, ύστερα από 15 χρόνια ως μέλος της Ευρωζώνης, η ελληνική κυβέρνηση δεν «δημοσιεύει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.
Η παγκοσμίως αναπαραγόμενη λύση, υποστηρίζει η Japonica, είναι η χρήση των διεθνών λογιστικών προτύπων με διπλογραφική και δεδουλευμένη βάση (IPSAS/IFRS).
Και προσθέτει ότι η Ευρώπη έχει να επιδείξει εντυπωσιακή ιστορία επί αιώνες στη χρήση της μεθόδου λογιστικής με διπλογραφική και δεδουλευμένη βάση που διαδόθηκε από υπουργούς Οικονομικών «5 αστέρων», ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Έτσι, σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει το ειλικρινές ενδιαφέρον της στο να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης που συνεισφέρει επάξια, με τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών «5 αστέρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης