Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Μειωμένες οι πιθανότητες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ακόμη κι αν οι δανειστές το επιθυμούν διακαώς

Reuters: Μειωμένες οι πιθανότητες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ακόμη κι αν οι δανειστές το επιθυμούν διακαώς
Με μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, οι δανειστές θα ήταν σίγουροι πως το νέο μνημόνιο της Ελλάδας θα εφαρμοστεί
Οι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να επιθυμούν τον σχηματισμό ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι πιθανότητες υλοποίησης αυτού του σεναρίου είναι πλέον περιορισμένες.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, εάν οι δανειστές της Ελλάδας είχαν το δικαίωμα λόγου για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, σίγουρα θα συμβούλευαν τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα της κάλπης να οδηγήσει στον σχηματισμό ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, με βασικό του κορμό τα δύο πρώτα κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
Με τον τρόπο αυτόν, οι δανειστές θα ήταν σίγουροι πως το νέο μνημόνιο της Ελλάδας θα εφαρμοστεί.
"Υπάρχει πάντα η ανησυχία πως, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί με μια αδύναμη κυβέρνηση", σχολιάζει ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή.
Όπως τονίζει η ίδια πηγή, οι Ευρωπαίοι έχουν πια πειστεί πως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και νικητή, η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει τους όρους του νέου μνημονίου, γιατί η χώρα χρειάζεται απελπισμένα τη στήριξη των Ευρωπαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και για την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης