Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

McKinsey Global Institute: Χωρίς φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα δεν θα ευημερήσει

McKinsey Global Institute: Χωρίς φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα δεν θα ευημερήσει
Για την ώρα ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει αποτραπεί
Καθώς το τρίτο μνημόνιο της Ελλάδας έχει ήδη υπογραφεί και είναι έτοιμο προς εφαρμογή, έφτασε πλέον η ώρα για τους Ευρωπαίους να εστιάσουν στο μέλλον, όπως επισημαίνει σε ειδική ανάλυσή του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και του ευρώ το McKinsey Global Institute.
Όπως τονίζει, η ανάγκη να επικεντρωθούν στην επόμενη μέρα οι Ευρωπαίοι δεν αφορά αποκλειστικά στο να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τους το ζήτημα του νέου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Αντίθετα, από εδώ και στο εξής οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να εστιάσουν στην κατάρτιση και τον σχεδιασμό ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την Ελλάδα, το οποίο θα πρέπει να συνδυάζει μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ζήτησης, ώστε να στηριχθούν οι νέες επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Δεδομένου ότι για την ώρα ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει αποτραπεί, πιθανότατα τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού προγράμματος.
Ωστόσο, όπως παραδέχονται οι αναλυτές του McKinsey Global Institute, κάθε απόπειρα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, συνήθως πολιτικά μη δημοφιλών, κρύβει πληθώρα προκλήσεων.
Όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη και δύσκολα διαχειρίσιμη από τα ευρωπαϊκά κράτη.
Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρωζώνη καθίστανται σταδιακά ολοένα και πιο ευνοϊκές.
Αυτή είναι η πολιτική ευκαιρία των Ευρωπαίων να ανοίξουν τον δρόμο για ένα μέλλον γεμάτο ευημερία, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Aυτή η πολιτική ευκαιρία δεν πρέπει να παραμείνει ανεκμετάλλευτη.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης