Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Ως "μοναχικός λύκος" ο Τσίπρας προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους

Financial Times: Ως
Μέχρι πρίν λίγους μήνες ο Τσίπρας φαινόταν πως θα κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή για την επόμενη δεκαετία και τώρα αγωνίζεται να κερδίσει τις εκλογές
Με αναφορά στο περιστατικό του ντιμπέιτ των δύο αρχηγών όπου ο Ευ. Μειμαράκης παραπονέθηκε ότι η κάμερα της ΕΡΤ τον έδειχνε πιο κοντό συγκριτικά με τον Αλ. Τσίπρα, ξεκινούν το δημοσίευμα τους οι Financial Times χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «μοναχικό λύκο».
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο Αλ Τσίπρας προσπαθεί την παραμονή των κρίσιμων για την Ελλάδα εκλογών να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μια ήττα στις αυριανές εκλογές θα ήταν προσωπική του αποτυχία.
Κι αυτό γιατί μέχρι πρίν από λίγους μήνες ο Αλέξης Τσίπρας φαινόταν πως προορίζεται να κυριαρχήσει στην ελληνική πολιτική σκηνή για την επόμενη δεκαετία και τώρα αγωνίζεται στήθος με στήθος με τον πολιτικό του αντίπαλό.
Για τους Financial Τimes, ο πρώην πρωθυπουργός φαντάζει ως «ο πρώην κομμουνιστής που κατάφερε να φέρει κάτω από την ίδια πολιτική στέγη καμιά ντουζίνα ανταγωνιστικές φατρίες δίνοντας την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει την εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο.
Ετσι, ήρθε στο προσκήνιο ένα αριστερό λαϊκίστικο κίνημα στην Ευρώπη με πολλές προοπτικές το οποίο βρίσκεται λίγους μήνες αργότερα στήθος με στήθος με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, έναν λιγότερο ισχυρό ηγέτη που ηγείται του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας».
Ορισμένα ανώτερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφουν τον Αλέξη Τσίπρα ως «μοναχικό λύκο» που προτιμά να κυβερνά με ένα μικρό επιτελείο στο εκτελεστικό γραφείο του με αποτέλεσμα να αποσπάται από τον κορμό της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και τη βάση του κόμματος του.
«Είχαμε την πολιτική αξία πέντε χρόνων σε εννέα μήνες και ο Τσίπρας ήταν στο κέντρο όλων αυτών», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο πλευρό του Τσίπρα.
«Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι ακόμη και φανατικοί οπαδοί του τον βλέπουν πλέον ως εγωιστή ακόμη και μετά την ανάρτηση στο Twitter του την περασμένη βδομάδα μιας αστείας φωτογραφίας του που τον εμφανίζει ως Ιησού με φωτοστέφανο».
Το μήνυμα στο twitter κάτω απο τα αστεία κινούμενα σχέδια ήταν οτι «κανείς δεν μπορεί να σώσει μια χώρα χωρίς τους ανθρώπους του.
Η αποχή από την ψηφοφορία ενισχύει τη διαφθορά. Δεν θα υπάρξουν θαύματα από την αποχή".
Δεν είναι όμως μόνο οι πολιτικές επιλογές του, που τον έχουν αφήσει εκτεθειμένο στους ισχυρισμούς πολλών ότι προδίδει τις αρχές του.
Ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα ενημέρωσης αυτό το μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο μεγαλύτερος γιος του είναι εγγεγραμμένος σε ένα από τα πιο διάσημα και ακριβά ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.
Τις καλοκαιρινές του διακοπές τις πέρασε σε μια βίλα που ανήκει σε ένα Έλληνα εφοπλιστή ενώ μετακινείτε στο γραφείο του με ελικόπτερο.



«Όποιος έρχεται στην εξουσία αλλάζει για πάντα», είπε ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός και η ομάδα του παραμέρισαν το κόμμα και σταμάτησαν τις συλλογικές διαδικασίες».
Πέρα όμως από τα ελικόπτερα και τα φανταχτερά σχολεία, η ασυγχώρητη αμαρτία του Τσίπρα ήταν η απόφασή του να συμφωνήσει για τα 86 δις ευρώ του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας τον περασμένο Ιούλιο.
Το δημοσίευμα αναφέρει στη συνέχεια τις προσπάθειες που επικαλείται ο πρώην πρωθυπουργός ότι έκανε στις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι η συμφωνία για το Ελληνικό πρόγραμμα του κόστισε 40 βουλευτές του κόμματός του που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που οδήγησε στις αυριανές εκλογές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρωθυπουργός ανησυχεί διαρκώς για την υστεροφημία του, πως δηλαδή θα τον θυμούνται οι επόμενες γενιές.
Η νίκη του στις αυριανές εκλογές (20/9) θα είναι όπως όλα δείχνουν οριακή, χωρίς αρκετές έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση γεγονός που δεν είναι η επιλογή που προτιμούσε να έχει.
"Το ποιά θα είναι η επόμενη κίνησή του απασχολεί και προβληματίζει πολλούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αρκετοί πιστεύουν πλέον ότι θα επιλέξει και πάλι με δύναμη και ρεαλισμό για τον σχηματισμό ενός συνασπισμού με κεντρώα ή ακροδεξιά κόμματα που ωστόσο διακηρύσσει ότι περιφρονεί προδίδοντας για μια ακόμη φορά τις πεποιθήσεις και τους υποστηρικτές του» τονίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης