Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mason (channel 4): Οι Έλληνες επιστρέφουν στις κάλπες - Στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Mason (channel 4): Οι Έλληνες επιστρέφουν στις κάλπες - Στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Οι έλληνες καλούνται να αποφασίσουν σε αυτές τις πρόωρες εκλογές ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και το μεταναστευτικό 
«Η ψηφοφορία για τις ελληνικές εκλογές ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τις δημοσκοπήσεις να κάνουν λόγο για σκληρή μάχη μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει την εξουσία» αναφέρει σε σημερινό του άρθρο απ την Αθήνα ο Paul Mason του Channel 4.
Με τον τίτλο «το έθνος επιστρέφει στις κάλπες» ο βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει οτι «οι έλληνες καλούνται να αποφασίσουν σε αυτές τις πρόωρες εκλογές ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πακέτο οικονομικής βοήθειας που έλαβαν αλλά και ποια θα είναι η στάση της στη μεταναστευτική κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζεται να επανεκλεγεί μετά την παραίτησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία έχασε τη μάχη στην Ευρώπη να βγάλει τη χώρα από τη λιτότητα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η μάχη θα είναι σκληρή ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που κατηγορεί τον Τσίπρα ότι χρεοκόπησε επιπλέον την οικονομία της χώρας.
«Είναι τόσο μικρή η διαφορά των δύο κομμάτων που εάν εκλεγεί ο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αποτελεί έκπληξη» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει τέλος την ανάγκη του κόμματος που θα κόψει πρώτο το νήμα των σημερινών εκλογών να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι καθώς κανένα δεν πρόκειται να αποσπάσει την πλειοψηφία των απαραίτητων εδρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης