Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ηγετική και χαρισματική προσωπικότητα ο Τσίπρας - Οι Έλληνες τον ξανάφεραν στην εξουσία

Reuters: Ηγετική και χαρισματική προσωπικότητα ο Τσίπρας - Οι Έλληνες τον ξανάφεραν στην εξουσία
Η Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι τα μόνα κόμματα της νέας ελληνικής Βουλής που δεν έχουν συμφωνήσει στο τρίτο μνημόνιο
«Οι έλληνες έδωσαν τη δυνατότητα στον Τσίπρα να επιστρέψει στην εξουσία» τονίζει το Reuters δίνοντας τα εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα για την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι φάνηκε η ηγετική και χαρισματική προσωπικότητα του παρά το σκληρό μνημόνιο που έφερε στην χώρα μετά από απαιτήσει των δανειστών.
"Έχοντας εξασφαλίσει το ¼ των ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει το 35,3% των ψήφων έναντι 28.1% της ΝΔ, ποσοστά που του εξασφαλίζουν 144 κοινοβουλευτικές έδρες από τις 300 του ελληνικού Κοινοβουλίου, μόλις 5 λιγότερες από αυτές που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του Ιανουαρίου" αναφέρει το δημοσίευμα.
Το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι « η επόμενη μέρα θα βρει το ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζεται εκ νέου με τους ΑΝ.ΕΛ επανιδρύοντας την πολιτική τους συνεργασία που ξεκίνησε πριν από 9 μήνες».
Το Reuters αναφέρεται στο συγχαρητήριο μήνυμα του Ευάγγελου Μειμαράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα ενώ υπενθυμίζει το βαρύ πρόγραμμα που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση η οποία καλείται να εφαρμόσει και να ολοκληρώσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Αναφορά γίνεται και στην αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα είναι τα μόνα κόμματα της ελληνικής Βουλής που δεν έχουν συμφωνήσει στο τρίτο μνημόνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης