Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

La Stampa: Σε ποσοστό ρεκόρ η αποχή στις ελληνικές εκλογές - Το μεγαλύτερο μετά το 1946

La Stampa: Σε ποσοστό ρεκόρ η αποχή στις ελληνικές εκλογές - Το μεγαλύτερο μετά το 1946
O έλληνας πρωθυπουργός είναι δημοφιλής γιατί είχε υποσχεθεί να επαναφέρει στον ελληνικό λαό την αυτονομία και την αξιοπρέπεια
Το μεγάλο ποσοστό της αποχής που έφτασε το 45,2% , ποσοστά ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Όπως τονίζει ότι 1 στους 2 έλληνες δεν πήγαν να ψηφίσουν τονίζοντας ότι το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ είχε σημειωθεί το 1946 όπου η αποχή έφτασε το 51,5%.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα των σημερινών εκλογών λέγοντας ότι «ο έλληνας πρωθυπουργός απολάμβανε μεγάλης δημοτικότητας γιατί είχε υποσχεθεί να επαναφέρει στον ελληνικό λαό την αυτονομία και την αξιοπρέπεια, αναγκάστηκε να δεχθεί τους σκληρούς όρους του νέου προγράμματος διάσωσης».
Η εφημερίδα του Τορίνο υπενθυμίζει ότι πως ο «Αλ. Τσίπρας παραιτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνησή του χάνοντας ένα σημαντικά μέρος των βουλευτών του εξαιτίας της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές».
«Αυτό οδήγησε πολλού έλληνες ψηφοφόρους να προσεγγίσουν τη ριζοσπαστική Αριστερά ή την ακροδεξιά ή τον επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που προσφέρει την επιστροφή σε μία πιο σταθερή πολιτική» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης