Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ο λαός ενέκρινε τον συμβιβασμό Τσίπρα - Εφικτή η πολιτική σταθερότητα

tags :
Deutsche Bank: Ο λαός ενέκρινε τον συμβιβασμό Τσίπρα - Εφικτή η πολιτική σταθερότητα
Mια επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος, θα ανοίξει την πόρτα για επιπλέον ελάφρυνση του χρέους
Για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Deutsche Bank σε σημερινό της σχόλιο στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε μια ξεκάθαρη νίκη έναντι της Νέας Δημοκρατίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εισήλθαν στη Βουλή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλαβε επί της ουσίας μια επαναβεβαίωση, με δύο κόμματα να σχηματίζουν κυβέρνησης με 155 έδρες.
Ωστόσο ο αναλυτής της Deutsche Bank Γιώργος Σαράβελος εντοπίζει μία ειδοποιό διαφορά έναντι της προηγούμενης κυβέρνησης:
Την ισχυρή στήριξη του ελληνικού λαού στην απόφαση του Τσίπρα να συμβιβαστεί με τους ευρωπαίους πιστωτές και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελείται πλέον από πιο μετριοπαθείς βουλευτές, ενώ και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον συμβιβασμό με την Ευρώπη, γεγονός που είναι πιθανό να σηματοδοτήσει μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», σημειώνει ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας.
Παράλληλα τονίζει ότι μια επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος, θα ανοίξει την πόρτα για επιπλέον ελάφρυνση του χρέους, αν και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί προτού λυθούν τα ζητήματα που αφορούν τις συντάξεις και τη συλλογή φόρων.
H πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος είναι εφικτή, δεδομένης της πολιτικής νομιμοποίησης του συμβιβασμού με την Ευρώπη, τον οποίο επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης