Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Έκθετος ο Τσίπρας για την υπόθεση Δημ. Καμμένου - Δύσκολο εγχείρημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Reuters: Έκθετος ο Τσίπρας για την υπόθεση Δημ. Καμμένου - Δύσκολο εγχείρημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Αντιμέτωπος με προκλήσεις ο Αλ. Τσίπρας στην κατεύθυνση διατήρησης της συνοχής της εύθραυστης κυβέρνησής του...
Τις μεγάλες προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην κατεύθυνση διατήρησης της συνοχής της εύθραυστης κυβέρνησής του, αναδεικνύει η υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση λίγες μόλις ώρες μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υφυπουργού Υποδομών.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, σε νέο δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters, η παραίτηση του Δημ. Καμμένου αναδεικνύει, περίτρανα, τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπος ο Αλ. Τσίπρας στην προσπάθεια εξισορρόπησης του νέου κυβερνητικού σχήματος, ώστε αυτό να είναι σε θέση να ξεκινήσει την εφαρμογή της συμφωνίας.
Όπως προσθέτει το Reuters, η παραίτηση του Δημ. Καμμένου και η αποπομπή του από το νέο κυβερνητικό σχήμα καθιστά έκθετο τον Αλ. Τσίπρα, ανοίγοντας τον δρόμο για σφοδρή κριτική προς το πρόσωπο του ιδίου, αλλά και προς το σύνολο της νέας κυβέρνησης.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται ως ένα δύσκολο εγχείρημα και μια δύσκολη συναναστροφή, όμως ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται τους 10 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να θωρακίσει την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 155 εδρών στην ελληνική βουλή.
Όπως σημειώνει επίσης το Reuters, o Aλ. Τσίπρας ήταν ο μόνος που δεν είχε γνώση των αναρτήσεων του Δημ. Καμμένου στο Twitter...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης