Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Θα καθυστερήσει η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ - Δύσκολος ο δρόμος της ανάκαμψης

tags :
Θα καθυστερήσει η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ -  Δύσκολος ο δρόμος της ανάκαμψης
Τα κέρδη όσων έχουν επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα, θα είναι περιορισμένα εφεξής, παρά το γεγονός ότι αποκόμισαν κάποια οφέλη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα
Δύσκολο χαρακτηρίζουν τον δρόμο της ανάκαμψης για την Ελλάδα οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο επισημαίνεται ότι η αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ0 θα καθυστερήσει.
Τα κέρδη όσων έχουν επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα, θα είναι περιορισμένα εφεξής, παρά το γεγονός ότι αποκόμισαν κάποια οφέλη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.
Ο λόγος για την καθυστέρηση συμμετοχής της Ελλάδας στο QE, έγκειται στον ενδεχόμενο ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που φιλοξενεί το Bloomberg.
Σύμφωνα με τον Nicholas Wall της Invesco European Bond Fund, τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι πιθανό να θεωρηθούν κατάλληλα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.
Το αν θα συμπεριληφθούν θα εξαρτηθεί εν μέρει και από την επαναφορά του waiver, η οποία θα εξαρτηθεί από την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές.
Συμπερασματικά, το waiver δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του Οκτωβρίου από τους θεσμούς, ενώ ασαφής παραμένει και ο ρόλος του ΔΝΤ.
Ο Dierk Brandenburg, αναλυτής της Fidelity, σε συνέντευξη στις 22 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι είναι διστακτική για την αγορά ομολόγων, προτού ξεκαθαρίσουν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ο Tanguy Le Saout της Pioneer Investments ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να αναβαθμιστεί βραχυπρόθεσμα από άποψη επενδυτικού βαθμού, ακόμη και αν περάσει την πρώτη της αξιολόγηση.
Σημειώνεται ότι η Pioneer Investments δεν επενδύει στην Ελλάδα, δεδομένης της χαμηλής της αξιολόγησης.
«Αρκετά μακρινή» χαρακτηρίζει η Natixis Asset Management  την όποια ευκαιρία για επενδύσεις.
Σύμφωνα με τη Natixis η ΕΚΤ είναι πιθανό να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμά της μετά την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας, ενδεχομένως πριν τα τέλη του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης