Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκπέμπει SOS το ΔΝΤ: Έρχεται μπαράζ εταιρικών χρεοκοπιών στις αναδυόμενες αγορές όταν αυξηθούν τα επιτόκια της Fed

tags :
Εκπέμπει SOS το ΔΝΤ: Έρχεται μπαράζ εταιρικών χρεοκοπιών στις αναδυόμενες αγορές όταν αυξηθούν τα επιτόκια της Fed
Το ΔΝΤ έχει ήδη απευθύνει συστάσεις προς τη Fed να μην βιαστεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της και να περιμένει έως το 2016
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πραγματική κατάσταση των εταιρειών των αναδυόμενων χωρών κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω νέας έκθεσής του που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ, οι αναδυόμενες οικονομίες και οι αγορές ομολόγων θα πρέπει να προετοιμαστούν για την αύξηση των εταιρικών χρεοκοπιών, όταν η αμερικανική κεντρική τράπεζα, η Fed, προχωρήσει στην αύξηση των βασικών της επιτοκίων από τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα (0% έως 0,25%) στα οποία τα διατηρεί από το 2006.
Το ΔΝΤ έχει ήδη απευθύνει συστάσεις προς τη Fed να μην βιαστεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της και να περιμένει έως το 2016.
Το εν λόγω θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει στους κύκλους των τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών, την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.
Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ για τα δυσθεώρητα ύψη στα οποία έχει ανέλθει το εταιρικό χρέος στις αναδυόμενες αγορές, καθώς από τα 4 τρισ. δολ. το 2004 εκτοξεύθηκε σε πάνω από 18 τρισ. δολ. το 2014.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης