Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Σχεδόν οι μισοί από τους 710.000 πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα το 2015

Bloomberg: Σχεδόν οι μισοί από τους 710.000 πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα το 2015
Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται επείγουσα βοήθεια για τη μεταναστευτική κρίση εκτιμά ο Frontex
Ο αριθμός των μεταναστών που έχουν φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 είναι ήδη διπλάσιος από όσους είχαν έρθει το 2014 σύμφωνα με το Bloomberg.
Συγκεκριμένα πάνω από 710.000 μετανάστες αφίχθησαν μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου έναντι 288.000 το 2014 με βάση τα στοιχεία του Frontex που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη.
Τα νούμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα αμέσως μετά τη δήλωση της Angela Merkel που υποστήριξε ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει στους Γερμανούς πολίτες πόσοι ακόμα πρόσφυγες θα έρθουν στη χώρα τους.
«Δεν ξέρουμε πόσοι θα είναι» ανέφερε η Καγκελάριος προς τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, περνώντας, όμως, ταυτόχρονα και το μήνυμα ότι «αυτό που χρειάζεται είναι να οπλιστούμε με κουράγιο και αυτοπεποίθηση και να πούμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Η μετανάστευση βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας, καθώς τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα προσπαθούν να δείξουν ότι έχουν τον έλεγχο της κρίσης, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».
Οι ηγέτες των κρατών θα προσπαθήσουν να έχουν μία ενιαία ανταπόκριση στην κρίση εν όψει και της Συνόδου που θα γίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Merkel την έφερε απέναντι σε κάποιους από τους συμμάχους της και έναν αυξανόμενο αριθμό ψηφοφόρων.
Μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της την πιέζουν για να έχει μία πιο αποφασιστική αντίδραση καθώς πέφτουν και τα ποσοστά αποδοχής της.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σχεδιάζουν να αυξήσουν την βοήθεια προς την Τουρκία, που είναι η πύλη εισόδου των μεταναστών προς την Ευρώπη.
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ταξιδέψουν αύριο Τετάρτη στην Τουρκία για να προτείνουν μέτρα για την προσφυγική κρίση, ενώ η Merkel θα ταξιδέψει στη χώρα την Κυριακή.
Οι περισσότεροι μετανάστες με προορισμό την Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνουν πρώτα στα ελληνικά νησιά, όπου 350.000 άτομα συνολικά και κυρίως από τη Συρία αποβιβάστηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2015.
Σύμφωνα με τoν Frontex, την ίδια περίοδο 129.000 μετανάστες, κυρίως από την Ερυθραία, πέρασαν από την Ιταλία.
«Επείγουσα βοήθεια χρειάζεται για την Ελλάδα και την Ιταλία για την καταγραφή και την ταυτοποίηση όσων φτάνουν στις δύο χώρες» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex Fabrice Leggeri.


    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης