Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WELT: Ελλιπής ο έλεγχος των μεταναστών στα σύνορα με την Αυστρία – Συζητήσεις για νέο φράχτη

WELT: Ελλιπής ο έλεγχος των μεταναστών στα σύνορα με την Αυστρία – Συζητήσεις για νέο φράχτη
Σε χαμηλά ποσοστά η δημοτικότητα της Merkel λόγω προσφυγικού 
Τον ελλιπή έλεγχο των μεταναστών και προσφύγων που μπαίνουν από την Αυστρία σε γερμανικό έδαφος κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου της Γερμανικής Αστυνομίας, Rainer Vent μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα WELT.
Όπως υπογράμμισε, «εάν δεν περιφραχτούν τα γερμανικά σύνορα δεν μπορούν να γίνουν «σοβαροί έλεγχοι».
Μιλώντας στην κυριακάτικη WELT ο Vent, παραδέχεται ωστόσο ότι «η κατασκευή φραχτών στα γερμανικά σύνορα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις δεδομένου ότι θα αναγκάσει και την Αυστρία να υψώσει φράχτη στα σύνορά της με τη Σλοβενία».
Εκτός αυτού, ο φράχτης αποτελεί προϋπόθεση για τις ζώνες τράνζιτ στα γερμανικά σύνορα όπου θα εξετάζεται κατά πόσο κάποιος είναι πρόσφυγας ή οικονομικός μετανάστης.
Η δημιουργία τέτοιων ζωνών αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που έχει προκαλέσει σοβαρές τριβές μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της A. Merkel που τις εισηγούνται και τους Σοσιαλδημοκράτες κυβερνητικούς τους εταίρους που τις απορρίπτουν.

Σε χαμηλά ποσοστά η δημοτικότητα της Merkel

Αναφερόμενος στη γενικότερη στάση της γερμανικής κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα ο πρόεδρος του Συνδικάτου της Γερμανικής Αστυνομίας προειδοποιεί ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να εκπέμπει άλλο το μήνυμα «ελάτε όλοι εδώ».
«Η εσωτερική μας τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο, βρισκόμαστε στα πρόθυρα κοινωνικών ταραχών και κάποιος πρέπει να τραβήξει το φρένο».
Κι αυτό δεν άλλος, κατά την άποψή του, από την καγκελάριο Merkel.
Η στάση της καγκελαρίου στο προσφυγικό φαίνεται πάντως να τη φέρνει σε διάσταση με το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης, πράγμα που έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στη δημοτικότητα της ίδιας όσο και των Χριστιανοδημοκρατών.
Νεότερη έρευνα του ινστιτούτου EMNID δίνει στο κόμμα της μόλις ένα 37%.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και δυόμιση χρόνια.
Αντιθέτως, οι Σοσιαλδημοκράτες αυξάνουν τη δύναμη τους κατά μια μονάδα στο 26%, σταθερά παραμένουν στο 10% το κόμμα Η Αριστερά, στο 9% οι Πράσινοι, στο 5% οι Φιλελεύθεροι, ενώ κατά μια μονάδα, στο 7%, αυξάνει τη δύναμη του το ευρωσκεπτικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης