Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Welt: Ο Τσίπρας περνά τη δοκιμασία- Νέος γύρος επώδυνων περικοπών στην Ελλάδα

Die Welt: Ο Τσίπρας περνά τη δοκιμασία- Νέος γύρος επώδυνων περικοπών στην Ελλάδα
Οι έλληνες βουλευτές αποφάσισαν υψηλότερους φόρους και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης
Ο γερμανικός κυριακάτικος τύπος σχολιάζει σήμερα τα γεγονότα στην ελληνική Βουλή με την εφημερίδα Die Welt να τονίζει, οτι «Ο έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας πέρασε μια νέα δοκιμασία. Έναν σχεδόν μήνα μετά την εκλογική νίκη, παρουσίασε στη Βουλή ένα νέο πρόγραμμα περικοπών, καταφέρνοντας να το περάσει χωρίς πρόβλημα.
«Ο Τσίπρας περνά τη δοκιμασία - η Βουλή εγκρίνει το πακέτο περικοπών, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο N-TVυπογραμμίζοντας το γεγονός οτι «στην Ελλάδα ξεκινά ένας νέος γύρος επώδυνων μέτρων περικοπών».
Οπως σχολιάζει, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα πακέτο που προβλέπει σκληρές περικοπές, μεταξύ των οποίων προβλέπει υψηλότερους φόρους, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και σκληρότερες ποινές για φοροφυγάδες».
Η Zeit-Online σχολιάζει οτι «οι έλληνες βουλευτές αποφάσισαν υψηλότερους φόρους και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Το πακέτο είναι προϋπόθεση για την παροχή περαιτέρω βοήθειας. Στην Αθήνα διαδήλωσαν χιλιάδες».
Η οικονομική Handelsblatt αναφέρει στο ίδιο κλίμα οτι «το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε ένα νέο σκληρό πακέτο περικοπών.
Άλλο ένα θα έρθει σε λίγες εβδομάδες. Μόνον όταν θα έχει περάσει και αυτό, η Αθήνα μπορεί να υπολογίζει με περαιτέρω βοήθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης