Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η Γερμανία αγωνιά να βρει στέγη για τους πρόσφυγες καθώς πλησιάζει ο χειμώνας

Reuters: Η Γερμανία αγωνιά να βρει στέγη για τους πρόσφυγες καθώς πλησιάζει ο χειμώνας
Περισσότεροι από 42 χιλιάδες πρόσφυγες στη Γερμανία θα αναγκαστούν να περάσουν το βαρύ χειμώνα σε σκηνές
Ο χειμώνας είναι πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός των προσφύγων που κατάφεραν να βρουν μια θέση στα κέντρα ασύλου στη Γερμανία, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
Σε πολλές πόλεις όπως τη Celle, οι πρόσφυγες ζουν σε σκηνές με πολλούς από αυτούς να φοβούνται ότι δεν θα καταφέρουν να προστατεύουν από τη βροχή και το χιόνι ενώ πολλοί πρόσφυγες είναι άρρωστοι από τις κακουχίες που συνάντησαν στο μακρύ τους ταξίδι.
Οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση κλειστών χώρων για να στεγάσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt να εκτιμά σε σημερινό της άρθρο ότι «παρά τις προσπάθειες περισσότεροι από 42 χιλιάδες πρόσφυγες θα αναγκαστούν να περάσουν το βαρύ γερμανικό χειμώνα σε σκηνές».
«Η στέγαση χιλιάδων προσφύγων είναι ένα στοίχημα για την A. Merkel η οποία δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό τιυ κόμματός της αλλά και την κοινωνία για την απόφασή της να δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων» αναφέρει το πρακτορείο.
Σύμφωνα με τον Bernd Mesovic, της οργάνωσης Pro Asyl που παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες, η γερμανική κυβέρνηση (η πλουσιότερη οικονομία της Ευρώπης) ότι έχει χαμηλώσει σημαντικά τα στανταρντς της σε ότι αφορά την στέγαση αυτών των ανθρώπων.
Υπολογίζεται ότι στο Μόναχό τουλάχιστον 100 πρόσφυγες κοιμούνται στους δρόμους ενώ στην Εσση ο αριθμός τους ξεπερνά τους 400 σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης