Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα συζητήσει αλλαγές στο QE - Από Δεκέμβριο οι αποφάσεις

tags :
Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα συζητήσει αλλαγές στο QE - Από Δεκέμβριο οι αποφάσεις
Σε περίπτωση μιας αιφνιδιαστικής απόφασης για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, η Goldman Sachs προβλέπει υποχώρηση του ευρώ
Δεν αναμένει αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ η Goldman Sachs, εκτιμά ωστόσο ότι θα συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.
Δεδομένου του ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,13 και του ότι η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να ενθαρρύνει την άνοδο του ευρώ, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατηρεί την πρόβλεψή της για υποχώρηση της ισοτιμίας.
Σε περίπτωση μιας αιφνιδιαστικής απόφασης για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, η Goldman Sachs προβλέπει υποχώρηση του ευρώ, ιδιαίτερα αν η απόφαση αφορά την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων ή μια νέα μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.
Ωστόσο το βασικό σενάριο προβλέπει καταρχήν μια επέκταση του QE πέραν του Σεπτεμβρίου του 2016 και εν συνεχεία μια αναβάθμιση του ρυθμού των αγορών ομολόγων ή μια μείωση στα επιτόκια καταθέσεων.
Το πιο σημαντικό για τον Draghi, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι να καταστήσει σαφές το μήνυμα που θέλει να περάσει στις επερχόμενες συνεδριάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα QE χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις και τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να συμβούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης