Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ο Juncker θα ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για το προσφυγικό, στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής

Reuters: Ο Juncker θα ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για το προσφυγικό, στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής
H ΕΕ επιθυμεί να επιταχύνει τις συνομιλίες σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ 
Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η αυριανή Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό, που κάλεσε εκτάκτως ο Πρόεδρος της Κομισιόν jean Claude Juncker, προκειμένου να αποφασιστούν τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος στα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με το Reuters, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια αναμένεται να εξελιχθεί σε ανθρωπιστική κρίση καθώς ο βαρύς χειμώνας θα γίνει απειλητικός για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν καταφέρει να φτάσουν έως εκεί και στερούνται βασικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel, ο Juncker θα παρουσιάσει αύριο Κυριακή 25/10 ένα σχέδιο 16 σημείων το οποίο θα αναφέρει ρητά ότι τα κράτη τη ΕΕ δεν θα επιτρέπεται να στέλνουν τους πρόσφυγες το ένα στο άλλο εάν δεν υπάρχει προηγουμένως διακρατική συμφωνία.
Η Σλοβενία, ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει «άμεση ανταπόκριση από την ΕΕ για τους 58 χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φτάσει στο έδαφός της».
Το Spiegel δημοσιεύει ακόμη ότι, η ΕΕ επιθυμεί να επιταχύνει τις συνομιλίες σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι είναι έτοιμη να συζητήσει τα θέματα, που μπλόκαραν μέχρι τώρα την ενταξιακή της πορεία.
Θέματα δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομοθεσίας, που έβρισκαν μέχρι τώρα τη σθεναρή αντίθεση της A. Merkel.
Ο jean Claude Juncker επαίνεσε μάλιστα την γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι αγνοεί την αρνητική απέναντι της κοινή γνώμη , για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος το οποίο έχει χαρακτηρίσει κρισιμότερο από αυτό της ελληνικής χρεοκοπίας.
Το Reuters αναφέρει ακόμη ότι την ώρα που η δημοτικότητα τους Merkel πέφτει κατακόρυφα αυξάνονται τα φαινόμενα ρατσισμούς και ακροδεξιών στοιχείων που «βγάζουν κόκκινη κάρτα στη Merklel» ευχαριστώντας την Ουγγαρία για τη στάση της να κλείσει τα σύνορά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης