Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Neue Zürcher Zeitung: Μεγάλο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

Neue Zürcher Zeitung: Μεγάλο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών  για τις ελληνικές τράπεζες
Πιθανή η συμμετοχή και αμερικανικών hedge funds στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών 
Το μεγάλο ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες, μετά τα stress Test αλλά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση τους, υπογραμμίζει η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών προκάλεσε μεγάλη «κινητικότητα» στην πλευρά των ιδιωτών επενδυτών οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες».
Κι αυτό διότι, όπως επισημαίνει στην ανάλυσή του το δημοσίευμα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει τώρα να προστρέξουν σε ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να αντλήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια.
Στους ιδιώτες επενδυτές έχει τώρα στραμμένο το βλέμμα και η ΕΚΤ, η οποία θεωρεί ότι αυτοί θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με ειδικούς, στη νέα φάση που εισέρχονται οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να συμμετάσχουν και αμερικανικά hedge funds, που θα είναι πρόθυμα να αναλάβουν μέρος των κινδύνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης