Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Σε δύσκολη θέση η Merkel για το προσφυγικό – Κρίσιμη η συνάντηση με τον Βαυαρό κυβερνητικό σύμμαχο

Reuters: Σε δύσκολη θέση η Merkel για το προσφυγικό – Κρίσιμη η συνάντηση με τον Βαυαρό κυβερνητικό σύμμαχο
Η αυριανή συνάντηση θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης Merkel 
Σε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθεί αύριο Κυριακή (1/11) η A. Merkel στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχει με τον Βαυαρό κυβερνητικό της σύμμαχο Horst Seehofer (CSU).
Η συνεχώς αυξανόμενη ροή προσφύγων, η οποία έχει ξεπεράσει τις 10 χιλιάδες ημερησίως στη Γερμανία, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις αστυνομικές αρχές αλλά και τη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία θα συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής των χριστιανοκοινωνιστών (CDU).
Αν και «αδελφό» κόμμα των χριστιανοδημοκρατών της A. Merkel, και κυβερνητικού της συμμάχου, ο Βαυαρός Seehofer έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην γερμανίδα καγκελάριο με τη σκληρή κριτική που έχει διατυπώσει για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με το Reuters, η αυριανή (1/11) συνάντηση Merkel - Seehofer -Gabriel (SPD), των τριών κομμάτων που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό, αναμένεται να είναι κρίσιμη για την μετέπειτα πορεία του καθώς ο Horst Seehofer έχει εναντιωθεί στο «άνοιγμα των γερμανικών συνόρων στους πρόσφυγες».
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, οι πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Γερμανία μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεπεράσουν τις 800 χιλιάδες, αριθμός διπλάσιος από την περασμένη χρονιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, ο Horst Seehofer αναμένεται να προσέλθει στην αυριανή συνάντηση με την πρόταση να δημιουργηθεί στη Γερμανία «ενδιάμεση ζώνη μεταφοράς» προσφύγων στα σύνορα, από την οποία θα περνούν μόνο όσοι πρόσφυγες έχουν δυνατότητα παροχής ασύλου.
Μια ιδέα που έχει ωστόσο απορριφθεί από τον Χριστιανοδημοκράτη Sigmar Gabriel, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της γρήγορης ενσωμάτωσης των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία, μέσω της άμεσης χορήγησης ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης