Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις ελληνικές τράπεζες - Καταλυτική η στάση της κυβέρνησης

Bloomberg: Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις ελληνικές τράπεζες - Καταλυτική η στάση της κυβέρνησης
O επενδυτής Wilbur Ross ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα περί κρατικοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών
Οι ελληνικές τράπεζες θα απευθυνθούν σε ιδιώτες επενδυτές για την κεφαλαιακή ενίσχυση τους με 14.4 δισεκατομμύρια, με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Wilbur Ross (ο οποίος κατέχει ποσοστό στη Eurobank) να δηλώνει στο Bloomberg, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει περεταίρω εξηγήσεις για τα σχέδια της περί κρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
«Τα κλειδιά για την συμμετοχή ιδιωτών στις αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι η σαφήνεια σχετικά με την τελική δομή του κεφαλαίου και την έκταση της συμμετοχής της κυβέρνησης στη διαχείριση των τραπεζών» τονίζει ο W. Ross, πρόεδρος της WL Ross & Co. μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ.
Όπως διευκρινίζει «οι επενδυτές δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στις ελληνικές τράπεζες εάν πρόκειται άμεσα ή έμμεσα να κρατικοποιηθούν» λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση οι ιδιώτες επενδυτές θα αντιμετωπίσουν με σκεπτικισμό τις ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια τους να εξοικονομήσουν νέα κεφάλαια.
«Η συγκέντρωση κεφαλαίων θα είναι σαφώς δύσκολη» τονίζει και ο Arturo Bris, καθηγητής οικονομικών στο IMD Business School ΙΒ της Λοζάνης.
«Μια λύση θα μπορούσε να είναι η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει «το κακό τμήμα του τραπεζικού συστήματος» καθώς το υγιές κομμάτι του είναι ακόμη εμπορεύσιμο» υπογραμμίζει.
«Τα αποτελέσματα ωστόσο των Stress Test των ελληνικών τραπεζών, ιδιαίτερα υπό το βασικό σενάριο, είναι αρκετά ενθαρρυντικά», δήλωσε ο Πάνος Ξιδώνας, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο ESSCA, της Γαλλίας.
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών σύντομα θα εκφραστεί και πιο ουσιαστικά».
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει το γεγονός ότι αρχικά οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών υπολογίζονταν σε 25 δις ευρώ ενώ τελικά θα χρειαστούν, στη χειρότερη περίπτωση, 14,4 δις ευρώ, γεγονός που έχει συμβάλει στην αύξηση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών προς τις ελληνικές τράπεζες.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης