Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Sec: Επαναφέρει την εμπιστοσύνη η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

NBG Sec: Επαναφέρει την εμπιστοσύνη η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
Το κεφαλαιακό έλλειμμα που βρέθηκε ήταν μικρότερο από ό, τι αρχικά αναμενόταν
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την NBG Securities, η οποία εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στο σύστημα.
Στη σημερινή της ανάλυση με τίτλο «Total capital shortfall of EUR14.4bn for the 4 systemic banks» (Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έφτασαν στα 14,4 δισ. ευρώ), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η NBG Securities επισημαίνει ότι η έγκαιρη και ομαλή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα, καθώς και να βελτιώσει την ψυχολογία των επενδυτών και τη συναλλακτική δραστηριότητα στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Το κεφαλαιακό έλλειμμα που βρέθηκε είναι μικρότερο από ό, τι αρχικά αναμενόταν, δεδομένου του ότι το τελευταίο σχέδιο διάσωσης προβλέπει μέχρι και 25 δισ. ευρώ, αναφέρει η NBG Securities.
Συνολικά, από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων στις τέσσερις συμμετέχουσες τράπεζες προέκυψε υστέρηση κεφαλαίων ύψους 4,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με το βασικό σενάριο και 14,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με το σενάριο δυσμενών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών που προέκυψαν από τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, μετά από σύγκριση των δεικτών φερεγγυότητας βάσει της προβολής με τα ελάχιστα όρια που είχαν καθοριστεί για την άσκηση.

Embedded image permalink

Εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς

Οι αναλυτές της NBG Securities εκτιμούν ότι η αγορά μπορεί να παραμείνει ασταθής, μέχρι την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων από την κυβέρνηση, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος της χώρας.
Η NBG Securities συνεχίζει να προτιμά μη τραπεζικές μετοχές, διευρύνοντας την προτίμησή της σε εκείνες που είναι εκτεθειμένες στις διεθνείς αγορές (FF Group, Aegean, Frigoglass, ΜΕΤΚΑ, Σαράντης), σε εκείνες που φέρουν ονόματα ποιότητας (Jumbo, ΟΤΕ, Φουρλής).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης