Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η ΕΚΤ - Να μην υπάρχουν αποκλίσεις στους προυπολογισμούς με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις

tags :
Προειδοποιεί η ΕΚΤ - Να μην υπάρχουν αποκλίσεις στους προυπολογισμούς με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα χαμηλά επιτόκια αλληλοσυμπληρώνονται δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
Να μην υπάρχουν αποκλίσεις στους προυπολογισμούς με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς βλέπει να εξαπλώνεται αυτό το φαινόμενο...ελαστικότητας.
Σύμφωνα με το Bloomberg από το 2015 η η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκτεινε το πεδίο ελέγχου στις κυβερνήσεις ώστε αν υπάρχουν καθυστερήσεις στν εφαρμογή της δημοσιονομικής λιτότητας να παρεμβαίνει.
Σε ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί στο Οικονομικό Δελτίο της την Πέμπτη, η ΕΚΤ, δήλωσε ότι αυτή η ρήτρα ελαστικότητας θα πρέπει να «εφαρμοστεί προσεκτικά», καθώς το κόστος των επιπτώσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να εκτιμηθεί
Με τα επιτόκια κοντά στο μηδέν και 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ προγράμαμτος ποσοτικής χαλάρωσης η ΕΚΤ έχει επανειλημμένα προτρέψει τις κυβερνήσεις να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να παίξουν τον ρόλο τους όσον αφορά την διαχείριση της σταθερότητας των τιμών και του πληθωρισμού.
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα χαμηλά επιτόκια αλληλοσυμπληρώνονται δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξή του στην Ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
"Η εκτέλεση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σημαίνει ότι πληρώνουν ένα τίμημα τώρα τα κράτη, προκειμένου να υπάρξει όφελος αύριο.
Τα χαμηλά επιτόκια μειώνουν σημαντικά το κόστος αυτό......

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης