Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πειραιώς: Μεγάλες αλλαγές στα τραπεζικά ομόλογα - Καταργεί τον δείκτη τραπεζικών ομολόγων

Πειραιώς: Μεγάλες αλλαγές στα τραπεζικά ομόλογα - Καταργεί τον δείκτη τραπεζικών ομολόγων
Οι προσφορές ανταλλαγής των ομολόγων από τις τράπεζες αλλάζει πλήρως το τοπίο
Σημαντικές αλλαγές ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένονται στα τραπεζικά ομόλογα αναφέρει σε δική ανάλυση της η τράπεζα Πειραιώς.
Ο δείκτης κρατικών ομολόγων τον Οκτώβριο σημείωσε ετήσιο υψηλό καθώς έφθασε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.
Βελτίωση παρατηρήθιηκε και στα εταιρικά ομόλογα.
Οι 3 καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις παρατηρήθηκαν στο ομόλογο του ΟΤΕ 5,59% λήξης 2020, της ΔΕΗ 5,58% και ΕΛΠΕ 6,38%.
Αρνητική επίδοση σημείωσαν τα ομόλογα της Motor Oil -1,99%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες, οι συνολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις ανέρχονται στα €14,4 δις και το βασικό σενάριο στα €4,4 δις.
Οι απαιτήσεις θα πρέπει να καλυφτούν από ανταλλαγή ομολόγων σε μετοχές και από την κατάρτιση βιβλίου προσφορών (accelerated book building).
Η συμμετοχή των ομολογιούχων κύριας εξασφάλισης θα καθοριστεί από την επιτυχία των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και άρα από την συμμετοχή ή απουσία του ΤΧΣ.
 Με σκοπό κάλυψης των κεφαλαιακών απαιτήσεων, από τα μέσα Οκτωβρίου το σύνολο των τραπεζών ανακοίνωσε την προσφορά για ανταλλαγή των ομολόγων τους σε κοινές μετοχές, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου.
 Ο Δείκτης Τραπεζικών Ομολόγων τον Οκτώβριο σημείωσε έντονη ανοδική πορεία φτάνοντας τις 75,63 μονάδες από τις 49,17 μονάδες στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αυξητική τάση οφείλεται σε τεχνικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ανταλλαγή ομολόγων παρά σε οικονομικούς παράγοντες.
Ως αποτέλεσμα των προσφορών ανταλλαγής ομολόγων προχωρούμε στην κατάργηση του Δείκτη Τραπεζικών Ομολόγων, καθώς και του Δείκτη Εταιρικών και Τραπεζικών Ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης