Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Ο πληθωρισμός και η άνοδος των επιτοκίων από την Fed είναι ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός για τις μετοχές

Credit Suisse: Ο πληθωρισμός και η άνοδος των επιτοκίων από την Fed είναι ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός για τις μετοχές
Η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα μία δύσκολη χρονιά για τους επενδυτές, υποστηρίζει η Credit Suisse
Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθήσουν με προσοχή τις εξελίξεις στην οικονομία των ΗΠΑ και στη νομισματική πολιτική της Fed διατύπωσε ο αναλυτής της Credit Suisse, Ric Deverell.
Ο ίδιος σημείωσε, μιλώντας στο CNBC, ότι σε αντίθεση με συναδέλφους του ανησυχεί περισσότερο για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ από ό,τι για την επιβράδυνση της Κίνας.
Και αυτό διότι η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed, η οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα επηρεάσει τις αγορές, γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη σε συνδυασμό με τις απρόβλεπτες κινήσεις του πληθωρισμού.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να σημειωθεί αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή πέρα από τον 2%, που αποτελεί στόχο της Fed, καθώς και ταχεία ενίσχυση του ρυθμού αύξησης των μισθών, που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την απασχόληση.
Η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα μία δύσκολη χρονιά για τους επενδυτές, εξαιτίας και της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, τον ρυθμό της οποίας δεν φαίνεται να ακολουθεί η Ευρώπη, όπου η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Την ίδια ώρα, καθώς το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης στην Κίνα αλλάζει, η άλλοτε ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο χαμηλώνει ταχύτητα, επισημαίνει ο Deverell.
Παράλληλα επισημαίνει ότι η Fed θα αντιμετωπίσει μια «καταιγίδα», καθώς θα προχωρήσει σε εξομάλυνση της πολιτικής της, την ώρα που η ΕΚΤ φαίνεται έτοιμη να λάβει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
«Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν πραγματικά μεγάλες αλλαγές στις κεφαλαιακές ροές, που θα είναι δύσκολα διαπραγματεύσιμες», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι η Credit Suisse προτείνει στους επενδυτές να στοιχηματίσουν στο δολάριο, ιδίως έναντι του ευρώ και του φράγκου, ενώ προτιμά τις ευρωπαϊκές μετοχές, έναντι των αμερικανικών. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης