Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Βασικός στόχος των τρομοκρατών το Stade De France - Ο καμικάζι είχε εισιτήριο για τον αγώνα

tags :
Wall Street Journal: Βασικός στόχος των τρομοκρατών το Stade De France - Ο καμικάζι είχε εισιτήριο για τον αγώνα
Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο τον άνδρα με το γιλέκο και χάλασαν τα σχέδια των τρομοκρατών
Ο βασικός στόχος των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον όλεθρο στο Παρίσι ήταν, όπως όλα δείχνουν, να ανατινάξουν το Stade De France και να σπείρουν το θάνατο σε όσους περισσότερους θεατές μπορούσαν από τους 80.000 που παρακολουθούσαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας.
Το γεγονός ότι στις κερκίδες βρισκόταν ο γάλλος πρόεδρος F. Hollande και ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Steinmeier φαίνεται ότι απέτρεψε τα χειρότερα καθώς τα μέτρα ασφαλείας ήταν πιο δρακόντεια από ποτέ.
Σύμφωνα ωστόσο με την Wall Street Journal, που επικαλείται γάλλο αστυνομικό, ένας από τους «καμικάζι αυτοκτονίας» διέθετε εισιτήριο για τον αγώνα και επιχείρησε να μπει στο γήπεδο, 15 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.
Ωστόσο, η παρατηρητικότητα αστυνομικών, που θεώρησαν ύποπτο τον άνδρα με το γιλέκο, χάλασαν τα σχέδια των τρομοκρατών.
Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν για να τον ελέγξουν, εκείνος ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.
Όπως πιστεύει η γαλλική αστυνομία, στόχος των τζιχαντιστών ήταν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά εντός του σταδίου, προκαλώντας μεγάλο αριθμό νεκρών.
Σύμφωνα με το αστυνομικό που μίλησε στην WSJ τρία λεπτά μετά το πρώτο περιστατικό, ένας άλλος άντρας ανατινάχτηκε έξω από το στάδιο και ακολούθησε ο τρίτος έξω από ένα κοντινό McDonald’s.
Αρχικά όλοι μέσα στο γήπεδο πίστεψαν ότι η έκρηξη ήταν πυροτέχνημα.
«Λίγα δευτερόλεπτα μετά άρχισα να ακούω στην ενδοεπικοινωνία μας ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και πως φυγαδεύουν από το στάδιο τον πρόεδρο Hollande. Μόλις είδα τον Hollande να φυγαδεύεται κατάλαβα ότι δεν ήταν πυροτέχνημα» υποστήριξε ο αστυνομικός στη Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης