Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο (16/11) το Γαλλικό Χρηματιστήριο - Προβλέπεται πτώση -3%

Bloomberg: Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο (16/11) το Γαλλικό Χρηματιστήριο - Προβλέπεται πτώση -3%
Το γαλλικό χρηματιστήριο κυμαίνεται ήδη σε χαμηλά επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο (9%) 
Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο Δευτέρα 16 Νοεμβρίου το Γαλλικό χρηματιστήριο παρά τα τελευταία γεγονότα που συγκλόνισαν το Παρίσι.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, εκπρόσωπος του Γαλλικού Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε το Σάββατο την κανονική λειτουργία του, καθώς βρίσκεται σε ένα προάστιο, αρκετά μακριά από τα σημεία που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Δεν θα εκπλαγούμε εάν δούμε τις αγορές να υποχωρούν 2% - 3% ακόμη και περισσότερο» υπογράμμισε ο Yogi Dewan, διευθύνων σύμβουλος της Hassium Asset Management με έδρα τη Βρετανία, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1 δις δολαρίων.
«Ο τομέας που θα επηρεαστεί περισσότερο είναι οι ασφάλειες, ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις αναψυχής ενώ η αύξηση της τιμής του πετρελαίου για μια μεγάλη περίοδο θα επηρεάσουν την ήδη εύθραυστη παγκόσμια οικονομία» υπογραμμίζει ο Dewan.



Το γαλλικό χρηματιστήριο κυμαίνεται ήδη σε χαμηλά επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο (9%) οπότε και είχε τις καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς έως και την περασμένη Παρασκευή, που συνέβησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο Dewan εκτιμά ότι σε πτωτική πορεία μπορεί να βρεθεί το ευρώ ενώ τα γερμανικά ομόλογα και αμερικανικά κρατικά ομόλογα είναι πιθανό να εμφανίσουν αυξητική τάση.
Παράλληλα θα μπορούσε να αυξηθεί και η τιμή του πετρελαίου. 
Σύμφωνα με το Bloomberg πάντως, τα βρετανικά και ισπανικά χρηματιστήρια αν και ταρακουνήθηκαν αρνητικά από τις βομβιστικές επιθέσεις σε Λονδίνο και Μαδρίτη το 2005 και 2004 αντίστοιχα, οι τιμές των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν.
Ο FTSE 100 Index υποχώρησε κατά 1.4% στις 7 Ιουλίου του 2005 και το 10 ετές ομόλογο έπεσε στις 8 μονάδες βάσης.
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέκαμψε ωστόσο από τις απώλειες του την επόμενη ακριβώς ημέρα.
Ο ισπανικός IBEX 35 Index μειώθηκε κατά 2.2% στις 11 Μαρτίου του 2004 ανακάμπτοντας εντελώς έως το τέλος του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης