Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank: Να μην εφησυχάσει η κυβέρνηση - Επενδύσεις και εξαγωγές παραμένουν σε αρνητικά επίπεδα

tags :
Eurobank: Να μην εφησυχάσει η κυβέρνηση - Επενδύσεις και εξαγωγές παραμένουν σε αρνητικά επίπεδα
Η ύφεση αναμένεται να είναι τουλάχιστον ίση με -1,1%
Το γεγονός ότι η ύφεση το 2015 αναμένεται να αποδειχτεί αρκετά ηπιότερη σε σχέση με τις επίσημες προβλέψεις μπορεί μεν να αποτελεί ένα θετικό στοιχείο ωστόσο δεν θα πρέπει να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού.
Όσο η μεταβολή των επενδύσεων και των εξαγωγών παραμένει σε αρνητικά επίπεδα και όσο η ιδιωτική κατανάλωση μεταβάλλεται με υψηλότερους ρυθμούς εν συγκρίσει με το ΑΕΠ (δηλαδή δε μειώνεται το μερίδιό της ως ποσοστό του ΑΕΠ) τόσο αυξάνεται η πιθανότητα η ελληνική οικονομία να ακολουθήσει ένα μονοπάτι στασιμότητας.
Αυτό αναφέρει στη σημερινή της ανάλυση με τίτλο "7 ημέρες οικονομία" η Eurobank, στην οποία αναφέρεται ότι με βάση αυτά τα στοιχεία για να καταγραφεί συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ στο σύνολο του έτους (2015) θα πρέπει στο 4ο τρίμηνο 2015 η αναμενόμενη ύφεση να είναι τουλάχιστον ίση με -1,1%.
Τα προσωρινά στοιχεία αναμένεται να δημοσιευθούν στις 27/11/2015.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού (σε τροποποιημένη ταμειακή βάση) για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα €4.517 εκ (έναντι αναθεωρημένου στόχου για πλεόνασμα €2.424 εκ ευρώ) και το ισοζύγιο κρατικού προϋπολογισμού σε έλλειμμα -808 εκατ. ευρώ (έναντι στόχου -2.881 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης